Et hotel, der føles som hjemme

For værtsparret Annette og Steen Stenstrup er det vigtigt, at deres hotel, Villa Provence, føles som et privat hjem. Derfor er der heller ikke ét eneste af de 39 værelser, som er ens. Parret har indrettet hotellet med masser af unikke antikfund fra Provence.

Artiklens øverste billede
Hotel Provence rummer 39 værelser, hvoraf de fire er suiter. Den røde chaiselong her står i en af suiterne og får – sammen med de andre antikviteter i indretningen – stemningen ført tilbage til en anden tid. Fotos: Soffi Chanchira Larsen

I skal da lige se et af mine seneste køb! Jeg har fundet nogle skønne gamle karusselheste på det fedeste antikmarked i Bordeaux.« Dårligt er vi inde ad døren på hotellet Villa Provence på Fredens Torv i hjertet af Aarhus, lige bag Strøget, før Annette Stenstrup er i gang med at fortælle om den seneste tur til Frankrig, som hun og manden, Steen Stenstrup, netop har været på – og om alle de nye antikfund, hun fik købt med hjem til hotellet i den anledning.

Udover flere lysekroner blev det bl.a. til træhestene, der nu har fået plads i vinduerne i morgenmadsrestauranten og giver gæsterne en anderledes oplevelse til morgenkaffen.

Et rigtigt familiehotel

»Vi prøver at yde en stor, personlig service og lige være 10 gram tættere på vores gæster,« fortæller værtsparret op Hotel Provence Steen og Annette Stenstrup, der hver morgen serverer maden for deres gæster personligt ved hvert enkelt cafébord.

Steen Stenstrup (60 år) har livet igennem været i hotelbranchen, mens Annette Stenstrup (58 år) er bankuddannet med en livslang passion for boligindretning. For år tilbage valgte ægteparret at drive hotel sammen – dengang var det Aarslev Kro, som de overtog – men indeni spirede drømmen om at starte deres eget helt fra bunden. Det blev Villa Provence, der i dag har cirka 20 ansatte, men det succesrige par har ikke planer om, at det skal være større.

»Mange har spurgt os: Hvorfor åbner I ikke også i København eller Stockholm? Men for os er det vigtigt at være her og have et godt liv med det,« siger ægteparret samstemmende.

Noget af det karakteristiske ved Villa Provence er de mange gamle filmplakater, som hænger i snart sagt hvert et rum – her i det, man normalt ville kalde hotellets lobby, men som egentlig mere føles som en dagligstue, fordi værtsparret netop sigter efter at skabe en meget hjemlig stemning.

Deres to børn, Sofia og Ulrik, på henholdsvis 27 og 28 år, har også valgt at gå ind i driften. Datteren deler sin tid mellem hotellet og en stilling som projektassistent på et nyt strandhotel i Blokhus. Sønnen har et fuldtidsjob med at male og vedligeholde Hotel Villa Provence.

Danmarks bedste hotel

Villa Provence blev for nylig kåret til Danmarks bedste hotel af brugerne på TripAdvisor. Og netop den unikke indretning med masser af provencalske antikfund og en følelse af hjemlighed er noget af det, som gæsterne fremhæver – og ikke mindst det at værtsparret hver dag selv står for at servere morgenmaden og skænke kaffen ved bordene i morgenmadsrestauranten.

»Vores hotel skal føles som et hjem,« fastslår Annette Stenstrup.

Her bliver gæsterne ikke mødt af de klassiske stativer med brochurer om turistattraktioner, en skopudsemaskine og et computercenter, hvor de lige kan tjekke mails. I stedet bliver de her modtaget af en storblomstret flydersofa, lige til at synke ned i. Inden for rækkevidde er der et vitrineskab med både vin- og champagneglas og flasker at tage af, ligesom der er kriminalromaner og “coffee table books” til lystlæsning – titlerne er bl.a. “Paris Interiors”, “Provence style of living” eller “100 Getaways”. Gæsterne kan også selv tage cd’er og sætte på anlægget – de ligger selvfølgelig i en trækasse, der tidligere har rummet vinflasker.

Det hyggelige gårdmiljø hos Hotel Provence kalder næsten på at lade propperne springe på nogle af de vinflasker, der ligger i receptionsområdet i de originale trækasser, og som gæsterne selv kan gå på opdagelse i.

»Det har helt fra begyndelsen været konceptet, at vi ville være noget andet end de klassiske kædehoteller, der ligner hinanden,« siger Annette Stenstrup.

»De har måske 200 ens værelser. Hos os er alle værelser unikke, og gæsterne finder typisk et favoritværelse og spørger efter netop dét hver gang,« fortæller hun.

Ejendommen, som hotellet ligger i, blev opført i midten af 1800-tallet og rummede oprindeligt en klædefabrik. I receptionen ses det oprindelige, smukt udskårne træloft, og her står også stadig det gamle pengeskab – en klassisk model, M.H. Jæger, hvor gæsterne kan få opbevaret deres smykker og andre værdigenstande. Hotellets i alt 39 værelser har lige så meget karakter med unikke rumforløb og skrå lofter.

Sammen med Tage Andersen har værtsparret udtænkt en stor port i snoet jern, der er en skulptur i sig selv og opdeler gårdmiljøet i to dele samt skaber en fin overgang mellem cafémiljøet og et parkeringsareal.

Annette Stenstrup har selv indrettet hvert enkelt værelse og sørget for, at de alle er forskellige helt ned i detaljen med f.eks. gamle, franske filmplakater eller farvevalget på væggen – altså lige bortset fra værelse 7 og værelse 17, der har samme gyldne farve kreeret af deres indretningsmæssige sparringspartner, blomsterkunstner Tage Andersen, erkender hun med et smil.

Stilen er gennemført til mindste detalje, da også handicapskiltet er håndmalet og specialfremstillet af en lokal keramiker med baggrund i Portugal.

Inden de åbnede hotellet for nu 13 år siden, rejste hun i et halvt år rundt i det sydfranske og fandt møbler. Sammen med deres børn har parret altid rejst meget i Frankrig, og de har også i en periode haft en ferielejlighed på promenaden i Nice. På ferierne begyndte de at tage stadig flere ting med hjem, og et af deres første køb – et kæmpemæssigt kviksølvtermometer, der fortæller om vejret er “froid” eller “chaud” – hænger i dag i receptionen. Andre møbler fra deres franske lejlighed er i dag også en del af indretningen.

Det føles med andre ord meget hjemligt for parret, og Annette Stenstrup sover da også indimellem på værelserne, fortæller hun, og noterer sig på den måde småting, der skal fikses. Flere gange om ugen gennemgår hun hver enkelt værelse og observerer, om alt ser ud, som det skal:

»Dem, der gør rent, har nok at gøre med at pudse og støve af. Du kan ikke forvente, at de samtidig har øje for, hvordan lampeskærmen lige sidder, eller hvordan spejlet hænger. Det ser jeg efter og retter til – ligesom man ville gøre det i sit eget hjem,« siger hun.

Parløb med blomsterkunster Tage Andersen

Egentlig var det gårdhaven, som Annette og Steen Stenstrup for nogle år siden bad blomsterkunstner Tage Andersen om hjælp til at nyindrette. Samarbejdet fungerede bare så godt, at den alsidige blomsterkunstner i dag er deres faste sparringspartner på alskens indretningsopgaver – han har bl.a. designet en ny, rustik elevator til Villa Provence og er nu i gang med at blande nye, unikke farver til væggene.

Noget af det Annette Stenstrup altid kigger efter, når hun er på antikmarked i det franske, er små, rustikke skriveborde, for bordene er noget af det, der hurtigst bliver slidt på hotelværelserne, og som hun oftest må skifte ud.

Gårdhaven, som Annette og Steen Stenstrup selv havde indrettet med de oprindelige brosten fra 1800-tallet, krukker og rislende vand i sydlandske fontæner, gav han sit twist ved at tilføje flere, meget store elementer, bl.a. nogle kæmpemæssige taks fra Belgien, som blev hejst ind over byejendommene med kran.

»Jeg synes, at det skaber den bedste, mest huleagtige stemning i hotellets skråloftede rum, hvis møblerne fylder lidt, så jeg vælger altid nogle høje sengeborde og ekstra høje, slanke sengelamper,« fortæller Annette Stenstrup.

Naboejendommens hidtil grå bagvæg blev sat i spil med en række blomsterbalkoner med en helt særlig historie, som passede perfekt til hotellets franske ånd – de udsmykkede nemlig den franske ambassade i København dengang i 1967, da vores tronfølger Margrethe sagde ja til sin Henri. Elevatoren er en gængs elevator, som Tage Andersen har skabt nye zinkoverflader til – med en særlig patinering så de passer til hotellets antikke stil.

Annette Stenstrup kan godt lide et humoristisk twist i indretningen indimellem, så alle badeværelser har – udover et kar med badesalt – også egen badeand. Hun har fundet dem i en jagtforretning i Aarhus.

Nu arbejder han med nye farver til væggene i hotellets gange, der hidtil har været hvide. Det er altid meget sanselige farver og lige så sanselige navne, når han er i gang – f.eks. farven “sprængt oksebryst”, som en af suiterne er blevet malet i. Gangene ender dog nok med en orange-gylden nuance.

Der er lagt op til afslappende karbade på hotellet Villa Provence, der er indrettet med mange forskellige type af badekar – lige fra modeller med gyldne løvefødder til klassisk trækar i nordisk stil. Her er et af de sidstnævnte, lavet til Villa Provence på mål af Frølunds Bødkeri.

»De fleste har hvide vægge derhjemme. Vi vil gerne give gæsterne oplevelser. Det kan godt være, at det ville være for meget i et privat hjem, men her er gæsterne kun i en kort periode, og farverne skal gerne være med til at skabe en særlig stemning og få dem til at tænke “Wauw!”, når de træder ind på værelset,« siger Annette Stenstrup.

Favorithoteller i verden

Anette og Steen Stenstrup går – ikke overraskende – meget op i indretningen på de hoteller, de selv besøger – her er nogle af de hoteller, der har gjort et stort indtryk på dem.

Frankrig, Arles

Frankrig, Avignon

Frankrig, Isle sur La Sorque

Frankrig, Paris

England, London

USA, New York

Tip til Antikfund

Anette Stenstrup har selvsagt sine favoritbutikker, når det kommer til antikviteter.

I Frankrig shopper hun gerne antikviteter i butikker som disse:

  • Village Notre Dame, Rue Notre Dame, Bordeaux
  • Antic House, Chemin du Haut Bourrian, Gassin
  • Mon Voisin est Antiquaire, Rue Berlioz, Nice
  • Markederne i Nice kaldet Marché a la Brocante Saleya og Marché aux Puces de Nice
  • Byen L’Isle-sur-la-Sorgue i Provence vrimler generelt med gode steder.
  • Fragten af antiksagerne hjem til Danmark får parret hjælp til af: www.dansk-fransk-flytteservice.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.