Manden bag indretningen i det nye Noma henter inspiration og idéer på sine udlandsrejser

David Thulstrup er manden bag interiørdesignet i den nye Noma-restaurant på Refshaleøen i København. På privatfronten er han i gang med den helt store istandsættelse af sin egen lejlighed.

Artiklens øverste billede
David Thulstrup er en af de mest succesfulde danske indretningsarkitekter. Han er bl.a. manden bag indretningen af det nye Noma. Arkivfoto: Martin Lehmann

David Thulstrup, hvordan vil du beskrive din æstetik?

»Det er ikke let at give et enkelt svar på dette spørgsmål. Jeg er i konflikt, for jeg kan lide det enkle og minimale, men jeg elsker også alle de ting, der giver et projekt en hjemlig følelse som tekstur, blødhed, underlighed.«

Hvorfor blev du designer?

»Min tilgang til design og rumlighed startede, da jeg var barn. Jeg nød altid at komme ind i et rum, uanset om det var en kirke eller mine bedsteforældres gamle hus, tage stemningen og lade mine øjne vandre i rummet. Jeg vidste ikke, om jeg ville være møbeldesigner eller tømrer eller modedesigner. Det kom til mig, da jeg gik på kunstskole i Paris. Det var der, jeg virkelig blev grebet af idéen om at arbejde med rum.«

Hvad skete der efterfølgende?

»Efter kunstskolen i Paris tog jeg på Dansk Designskole for at få en masteruddannelse, mens jeg arbejdede på fuld tid som interiørstylist. Efterfølgende flyttede jeg til Paris igen. Her arbejdede jeg med den franske arkitekt Jean Nouvel. Derefter rejste jeg til New York for at arbejde sammen med Peter Marino. Endelig kom jeg tilbage og startede mit eget firma. Det er ti år siden i dag. For fire år siden blev jeg anerkendt som arkitekt MAA fra Dansk Arkitektsammenslutning.«

En dag ringede René Redzepi til David Thulstrup og spurgte, om han havde lyst til at stå for indretningen af den nye Noma-restaurant på Refshaleøen. Opgaven lød på at skabe intime rammer og en følelse af ærlighed. Foto: PR

Hvor finder du inspiration?

»Materialer, farveskemaer, teksturer, håndværk, ærlighed i materialitet og færdigheder udviklet gennem erfaring og tradition. Derudover elsker jeg at rejse, og jeg betragter det at rejse som en af de bedste måder at hente inspiration fra natur, kunst, forskellige mennesker og kulturer.«

Har du en mission med dit design – og hvis ja, hvad stræber du efter?

»Jeg synes, det er vigtigt, at rummet, vi bor i, afspejler, hvem vi er, og at vi har det godt. Det æstetiske har en central rolle, men du skal også have en følelse af komfort og levedygtighed. Jeg tror, det er det, jeg stræber efter. Jeg kan godt lide, når noget er undervurderet, ærlig i materialitet og i rum og rumfang.«

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

»Det at drive mit firma de sidste ti år har været fantastisk. En skør tur. Jeg er meget stolt over de projekter, jeg har lavet, og de store muligheder jeg har haft. De sidste to år har jeg fået rigtig anerkendelse for mit arbejde. Især efter at have stået for interiørdesignet i den nye Noma-restaurant. Jeg ser frem til de kommende år med stor spænding.«

Hvad arbejder du på i øjeblikket?

»Der er en masse nye projekter i gang for tiden. De dækker alle områder i mit studie. Der er private boliger, retail, restaurant- og hotelprojekter samt udvikling af produktdesign. Alt dette vil blive lanceret i løbet af de kommende år. Jeg har meget travlt i studiet og også i mit private liv, siden jeg det sidste år har været i gang med at renovere min nye lejlighed. Og heldigvis er den ved at være færdig.«

Hvad er dine fremtidsplaner?

»At blive ved med at lave det, jeg elsker - og få et stort og eksklusivt hotel.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.