Længere rækkevidde til Peugeots elbiler

Peugeot e-208 og e-2008 får en række tekniske opgraderinger, så rækkevidden vokser med godt en snes km og nu er på henholdsvis 362 km og 340 km.

Artiklens øverste billede
Peugeot e-208 kan nu klare op til 362 km på en opladning. Foto: Peugeot

Mange bække små gør en stor å. Den talemåde er særdeles relevant for mange nye elbiler, hvor der jævnligt kommer små forbedringer, som øger rækkevidden. Det kan især mærkes på de mindre biler, hvor endda en lille ændring kan betyde meget. Det gælder også for miniklasse-modellerne Peugeot e-208 og e-2008, der nu får en mindre teknisk opgradering.

Det betyder, at den teoretiske rækkevidde vokser en smule. Den mindste e-208 får ekstra 22 km at gøre godt med og lander nu på 362 km, mens SUV’en e-2008 vokser med 25 km i rækkevidde, så den ender på 345 km.

Bilerne har dog også snart været på markedet siden 2019, hvilket helt naturligt kalder på justeringer. Udgangspunktet er stadig uændret en opsætning med et batteri på 50 kWh og en elmotor på 136 hk.

Producenten opgraderer dog nu 16 tommer-dækkene i e-208 og 17 tommer-dækkene i e-2008 til mere energivenlige A Plus-dæk. Samtidig kommer der et nyt udvekslingsforhold i gearkassen, som gør bilen mere sparsommelig på lande- og motorvej. Endelig kommer der en ny varmepumpe, hvor der er en fugtighedssensor placeret i toppen af forruden, som skal sikre, at bilens kabinen varmes op på den mest rationelle måde. Den gør sig især gældende, når der er meget koldt udenfor, forlyder det.

Ifølge Peugeot vil bilerne ved temperaturer omkring frysepunktet kunne hente 40 km ekstra ved bykørsel i forhold til de nuværende modeller. Det er især noget, som er relevant set med danske øjne.

I alt er der nu solgt 90.000 stk. af de to modeller. Herhjemme er de ikke blevet den store succes. Den opgraderede e-208 starter fra 235.000 kr., mens e-2008 begynder ved 255.000 kr.

Hør meget mere om biler i Jyllands-Postens bilpodcast ”Bilradio”. Den udkommer hver fredag kl. 14.30.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen