Populær minibil får en tvilling

Toyota Yaris kan nu også fås som en Mazda2. Men kun i hybridudgaven.

Artiklens øverste billede
Mazda2 Hybrid er i virkeligheden en Toyota Yaris Hybrid, der skal sælges sideløbende med den kendte Mazda2-model. Foto: Mazda

Vejene i bilverdenen er forunderlige. Det ses hos Mazda, som snart får en velkendt model i programmet, når modelrækken for miniklassemodellen Mazda2 udvides.

Det sker med Mazda2 Hybrid, som i virkeligheden er en Toyota Yaris Hybrid med Mazda-logo. Det betyder, at de nuværende rendyrkede Mazda2-modeller fortsætter, mens den nye Toyota-baserede Mazda2 Hybrid følger til marts.

Det noget specielle setup sker som følge af et samarbejde mellem de to mærker, der handler om, at Toyota skal være med til, at Mazda kan få CO2-aftrykket ned. De nuværende Mazda2-modeller har nemlig mere konventionelle motorer.

»Vi har ikke nogen deciderede hybridmodeller i programmet. Det får vi adgang til sammen med Toyota, som også kan hjælpe med at få CO2-udledningen ned i Europa,« siger Jannik Olsen, som er pressechef for Mazda.

Fælles modeller

Det er dog ikke usædvanligt. I forvejen sælges Toyota Corolla Hybrid og Toyota Rav4 Hybrid som henholdsvis Suzuki Swace og Suzuki Across.

Den kommende Mazda2 Hybrid drives ligesom Toyota Yaris Hybrid af en 1,5 liters benzinmotor, der med batteri og elmotor leverer en samlet systemydelse på 116 hk. Den klarer op til 26,3 km/l. Modellen kommer i de tre udstyrsversioner Hybrid Pure, Agile og Select.

Importøren har endnu ikke priserne på plads. Til sammenligning starter den kendte Mazda2 fra 159.000 kr. for en 1,5 liters version med 90 hk og grundudstyret, Sense, mens den dyreste 1,5 liters model med 115 hk og Cosmo-udstyr starter fra 210.000 kr. Til sammenligning koster en Toyota Yaris hybrid i dag fra 193.000 kr.

Mazda får i øvrigt flere nye modeller i programmet herhjemme i løbet af næste år. Det gælder SUV’erne CX-60 og CX-80 samt en version af den elektriske MX30 med benzindrevet rækkeviddeforlænger.

Hør meget mere om biler i Jyllands-Postens bilpodcast ”Bilradio”. Den udkommer hver fredag kl. 14.30.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen