Seat Mii viser sig som elbil

Den lille Seat Mii springer ud med en Electric-version, som er den anden model i rækken af mikroelbils-trillinger fra VW-koncernen.

Artiklens øverste billede
Seat Mii Electric kan lades op med 40 kW ude i byen. Den kan oplades med 80 pct. strøm på en time. Foto: Seat

Der er en klar køreplan for de mange elbiler, som VW-koncernen ruller ud i disse år. Umiddelbart efter at Skoda har præsenteret den elektriske ”Citigo e iV”, er Seat nu på banen med Mii Electric, som skal være det spanske søstermærkes bud på en lille byelbil, og som følges af en faceliftet batteridrevet VW Up.

Seat Mii Electric drives ligesom Citigoen af et batteri på 36,8 kWh og en elmotor, som yder 61 kW – eller 83 hk – og leverer et moment på 212 Nm. Det giver en acceleration 0-50 km/t. på 3,9 sek. og en topfart på 130 km/t., mens rækkevidden er 260 km efter WLTP-normen. Det er 5 km mindre end Skodaen, men nok ikke noget, som du kan mærke i dagligdagen.

Hjemme kan Seat Mii Electric oplades med op til 7,3 kW, mens det ude i byen er med op til 40 kW, så batteriet kan lades op fra 20 pct. til 80 pct. på en time.

Diskrete kendetegn

På de udvendige linjer er der ikke meget, som signalerer elbil, i modsætning til den lukkede front på Citigo. Der er dog enkelte detaljer, som gør Miien genkendelig. Det elektriske efternavn optræder på bagenden og siderne af bilen, og den har 16’ tommer alufælge i farven mat cosmogrey.

Udefra er det kun få detaljer, som adskiller den elektriske Seat Mii fra de andre modeller. Den klarer 260 km på en opladning. Foto: Seat

Inden døre er der lette ændringer med et opdateret instrumentpanel, ambiente-belysning, sportssæder med varme, sportslæderrat og læder på gearknop og håndbremsegreb. Billeder fra producenten viser, at der ikke er sket revolutioner. Til gengæld kan ejerne glæde sig over, at systemet Seat Connect forbinder Mii Electric med en app på smartphonen, hvor man bl.a. kan styre bilens aircondition, så man på forhånd kan køle kabinen på en varm sommerdag. Standard er også sikkerhedsudstyr som vejbaneassistent.

Flere elbiler på vej

Nu venter vi bare på, at VW viser den elektriske Up som den seneste i rækken. Den gamle udgave af e-Up har været på banen nogle år, men den har en forholdsvis kort rækkevidde.

Inden døre er der også kun få justeringer i kabinen på den lille elbil. Foto: Seat

Det elektriske trekløver lander herhjemme til næste år. Importøren forventer særdeles rimelige priser uden at ville gå i detaljer.

Ligesom de andre mærker i VW-koncernen har Seat en række elektrificerede elbiler på vej inden for de kommende år. Det gælder bl.a. MPV’en Seat el-Born, der kommer i 2020, plug-in hybridversioner af Tarraco og Leon samt high performance plug-in hybridbiler i form af Cupra Formentor og Cupra Leon.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen