Hvilken slags kaffedrikker er du?

Drikker du gerne din kaffe af papkrus med låg? Eller nyder du din espresso med fuld opmærksomhed på smag og aroma? Find din kaffetype og få inspiration til den næste kop.

Artiklens øverste billede
Denne artikel er sponsoreret af

Du drikker din kaffe på farten

For dig handler det ikke så meget om kaffen, men mere om effekten eller det gode selskab.

Det kan enten være, at du ikke ser nogen grund til at spilde tiden ved at hænge ud derhjemme om morgenen, når du i stedet kan tage kaffen med dig og drikke den på vejen. Eller det kan være, at din lyst til kaffe hænger sammen med de gåture, som det seneste års tid er blevet danskernes nye nationalsport. I den forbindelse kan kaffen have flere funktioner: En god kop kaffe ved hånden kan gøre turen bedre helt fra starten. Det kan også være dejligt at have noget at gå efter, f.eks. en af de mange kaffevogne, der er dukket op langs danskernes foretrukne ruter.

Det klassiske valg: Cafe latte

Du vil sikkert kunne lide: Flat white. Her får du stadig mælk i kaffen, men en mindre mængde, som gør, at kaffen bedre holder sig varm på hele turen.

”Du kan spørge efter caféens batch bryg eller dagens filter. Har caféen en god brygger og frisk kaffe, er den alle pengene værd!”

Christian Juul Andersen, Formand for Speciality Coffee Association Denmark

Du drikker din kaffe i naturen

Bålets knitren, fuglesang og duften af frisk kaffe – så bliver det ikke bedre for dig! Uanset om du er en af de mange danskere, der overnatter i naturen – det gjorde hver femte dansker i løbet af 2020, viser tal fra Friluftrådet – eller nøjes med en endagstur i vildmarken, så er kaffen en uundværlig følgesvend. Mange nøjes dog med instant kaffe eller laver ’cowboykaffe’, hvor kaffe og vand koger sammen over bålet. Men der er faktisk ingen grund til at gå på kompromis med din kaffe, hvis du har det rette udstyr.

Det klassiske valg: Instant kaffe eller cowboykaffe

Du vil sikkert kunne lide: Velbrygget sort kaffe. Køb et sammenklappeligt silikonefilter til pour over coffee, et krus med indbygget kaffekværn eller kaffeposer, der blot skal tilsættes kogende vand og tag din naturkaffe til nye højder.

”Du kan også medbringe en håndkværn, som ikke larmer, men lader dig nyde roen i naturen sammen med din gode kaffe”

Christian Juul Andersen, Formand for Speciality Coffee Association Denmark

Du rister og brygger selv din kaffe

Når det gælder kaffe, er du aficionado. Du har helt styr på dyrkningsområder, høsttidspunkter, lagringstid og ristning. Du køber din kaffe hos det lokale mikroristeri – hvis du da ikke rister selv – du måler kalkindholdet i dit vand og har det helt rigtige grej til at få det optimale ud af bønnerne derhjemme (måske også et vandbehandlingsanlæg). For dig er kaffe en livsstil og en nydelse, som har fortjent din fulde opmærksomhed. Hellere ingen kaffe end dårlig kaffe, er dit motto.

Det klassiske valg: Espresso

Du vil sikkert kunne lide: Cold brew. At brygge kaffe med koldt vand kræver længere trækketid og giver nye muligheder for at eksperimentere med smag og aroma.

”Sommeren står for døren, så hvis du begynder nu, har du helt styr på sit cold brew, når det bliver rigtig varmt”

Christian Juul Andersen, Formand for Speciality Coffee Association Denmark

Du drikker din kaffe som en del af hverdagens rutiner

I gennemsnit drikker hver dansker 4 kopper kaffe om dagen, og du er med til at trække tallet op. Du springer aldrig morgenkaffen over og turen til kaffemaskinen er en indgroet del af din arbejdsdag. Stempelkaffe og maskiner, der friskkværner bønnerne, er fint nok – ja, selv pulverkaffe kan du leve med. Men ligesom hovedparten af danskerne foretrækker du den klassiske filterkaffe. For dig er kaffen et trygt ritual, der giver humøret og energien et løft.

Det klassiske valg: Filterkaffe med eller uden mælk

Du vil sikkert kunne lide: Pour over coffee. Vil du gøre lidt ekstra ud af kaffen, kan du give kaffemaskinen en pause og i stedet lave en håndbrygget kop pour over coffee. Der kan gå helt sport i at eksperimentere med mængden af kaffe, vandets temperatur og trækketiden.

”Brug et par sekunder ekstra med din Moccamaster og rør forsigtigt rundt i toppen af vandet i filteret, når maskinen har brugt alt vand. Det skaber cirkulation så ekstraktionen er mere jævn, og kaffen smager endnu bedre”

Christian Juul Andersen, Formand for Speciality Coffee Association Denmark

Du drikker din kaffe som en snack

Egentlig bryder du dig ikke så meget om kaffe, men du vil gerne være en del af al den hygge, kaffen bringer med sig. Så du kompenserer ved at vælge kaffen kold og fylde op med sirup, is og fløde. Du har helt sikkert også prøvet at lave en Dalgona, hvor kaffe og sukker er pisket til blødt skum og nærmest skal spises med ske. Mums! Hvem ved, måske begynder du efterhånden at holde så meget af kaffesmagen, at du skruer ned for sukkeret og lader dig forføre af den ægte mokka?

Det klassiske valg: Frappé

Du vil sikkert kunne lide: Bicerin. Den italienske kaffedrik består af tre lag: Varm kakao nederst, kaffe i midten og flødeskum på toppen. En elegant start på rejsen hen imod at blive fuldblods kaffedrikker.

”En single shot latte med en frugtig kaffe fra en speciality café er også en fin intro til kaffeverdenen”

Christian Juul Andersen, Formand for Speciality Coffee Association Denmark

Denne artikel er sponsoreret af Moccamaster

Moccamaster har produceret håndsamlede kaffemaskiner i snart 50 år. Vi lægger vægt på, at hver kop kaffe er brygget med henblik på at frembringe de bedste kvaliteter i kaffen. Alle Moccamasters maskiner er lavet med to varmelegemer. Vandet opvarmes til de optimale 92-96°, og maskinen er designet, så berøringstiden mellem kaffe og vand er på fire til seks minutter for at bevare kaffens aroma. Læs mere her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.