Den grønne bølge har ramt badeværelset

Et tryk på en knap kan spare op til 70% af familiens vandforbrug på toilettet. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men faktisk kan det rette toilet betale sig for både din økonomi og miljøet.

Artiklens øverste billede
Denne artikel er sponsoreret af

Vand er en værdifuld ressource, og næsten halvdelen af verdens befolkning lever allerede i områder, hvor der er mangel på vand mindst en måned om året.

Som forbruger baner dit forbrug en del af vejen til en bæredygtig fremtid. Ofte kan helt banale handlinger betyde mere for klimaet, end du lige forventer. Eksempelvis når du skyller ud i toilettet. Det er nemlig ikke lige meget, hvad der sker, når du trykker på knappen.

Selv om toilettets grundlæggende konstruktion har været den samme siden 1863, hvor det første vandskyllende toilet blev installeret i Danmark, så har behovet for at skåne miljøet gjort meget for udviklingen af vandbesparende teknologi og genanvendelsesmuligheder.

Fleksibilitet sparer vand

Der er penge at spare ved at skære ned på vandforbruget i badeværelset. Faktisk bliver hele 60 procent af en gennemsnitlig husstands vandforbrug brugt på badeværelset.

Du kan selv bestemme, hvor lange bade du tager, og hvor lang tid du lader vandhanen løbe, men et gammelt toilet vil typisk tømme hele cisternen med dets seks til ni liters vandlager, når du skyller ud. Der kan nye modeller både lave halve og hele skyl.

Hvis en gennemsnitsfamilie på tre skifter deres gamle toilet med et nyt Ifö toilet med et stort skyl på fire liter og et lille skyl på to, så kan man spare op til 70% af sit vandforbrug på toilettet til gavn for både familiens økonomi og vandmiljøet.

God kvalitet betaler sig

Hvis du tænker langsigtet, så er det også vigtigt at vælge et toilet af god kvalitet. Det betyder nemlig ofte, at toilettet kan repareres. Kan toilettet ikke repareres, skal det hele udskiftes, når en lille del bliver slidt. Det er spild af naturlige råmaterialer.

”Vi anbefaler altid kunderne toiletter som f.eks. Geberit og Ifö, fordi vi ved, at de har 10 års reservedelsgaranti. Hvis kunden derimod køber et billigt toilet, kan det være svært at skaffe de nødvendige reservedele til vedligeholdelse. Derfor kan det billige toilet på sigt blive en dyrere løsning,” siger Matias Hemmingsen, der er VVS-installatør og indehaver af Hemmingsen VVS i Odense, og tilføjer:

Et toilet kan jo holde mange år. De gamle Ifö toiletters cisterner fungerer ofte længe, og det er yderst sjældent, at en komplet udskiftning er nødvendig. Men tendensen er da også, at kunderne gerne vil betale for produkter af en ordentlig kvalitet.”

Lokalt produceret af naturlige materialer

Lige siden de første vaskefade fandt vej til kammerværelserne har porcelænet været et fast element på badeværelset, og det er stadig den primære bestanddel af toiletter i Danmark.

Selv om man ikke længere bruger bly og andre tungmetaller i produktionen, så er grundelementerne i toiletterne fra eksempelvis Ifö stadig det samme; lokalt produceret porcelæn af naturlige materialer. Hos Ifö bliver cisterner og øvrige porcelænsdele produceret i Sverige, hvilket ikke kun sikrer en høj kvalitet, men også betyder mindre transport til Danmark og dermed mindsket co2-udledning.

Da der ikke er skadelige stoffer i ny porcelæn, så kan toiletterne knuses og bruges til eksempelvis vejbelægning. Derfor kan du trygt vælge et nyt toilet med visheden om, at det kan genbruges, når det har udtjent sin rolle på badeværelset.

Denne artikel er sponsoreret af Ifö

Ifö er et af de ældste og mest elskede brands på danskernes badeværelse. Bæredygtighed, nem rengøring, kvalitet og nordisk design har gjort det brede sortiment af toiletter, håndvaske, møbler og bruseløsninger fra Ifö så populære.

Se mere på ifo.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.