Sport

René Holten Poulsen er Årets Sportsnavn

René Holten Poulsen leverede en historisk præstation i dansk kajaksport, da han blev dobbelt verdensmester, og nu kan han også kalde sig Årets Sportsnavn.

Kronprins Frederik overrakte hæderen til René Holten Poulsen. Foto: Gregers Tycho

Ser man på René Holten Poulsens resultater de senere år, så tegner der sig et billede af en kajakroer, hvis formkurve nærmest er ustoppelig. Han har vundet EM-guld seks gange og har været på podiet ved EM hvert år siden 2008. Foto: Jens Dresling
2015 blev året, da René Holten Poulsen som den første dansker nogensinde, og som den 6. i verdenshistorien, blev verdensmester i enerkajak på både 1000 m.- og 500 m.-distancerne. Dermed fik han også kvalifikationen til OL i Rio i hus. Desuden vandt han i 2015 to guldmedaljer ved EM samt en enkelt sølvmedalje.

Her er alle vinderne fra Sport 2015

De to VM-guldmedaljer og OL-kvalifikationen var udslagsgivende i kampen om Danmarks officielle og fornemste sportspris, Årets Sportsnavn, som uddeles i et samarbejde mellem Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund.

Fakta

Årets Sportsnavn de seneste 10 år.

  • 2006: Mikkel Kessler
  • 2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen
  • 2008: Herrelands-holdet, håndbold
  • 2009: Lotte Friis
  • 2010: Caroline Wozninacki
  • 2011: Jeanette Ottesen
  • 2012: Lasse Norman Hansen
  • 2013: Maja Jager
  • 2014: Camilla Pedersen
  • 2015: René Holten Poulsen
Ser man på René Holten Poulsens resultater de senere år, så tegner der sig et billede af en kajakroer, hvis formkurve nærmest er ustoppelig. Han har vundet EM-guld seks gange og har været på podiet ved EM hvert år siden 2008.

Kun en lottogevinst havde gjort 2015 bedre for Årets Sportsnavn

Hans største drøm er at blive olympisk mester, og han kan altså nu også føje titlen som Årets Sportsnavn i Danmark til cv'et. Med prisen følger også en kontant belønning på 50.000 kroner.

”Vi er på Jyllands-Posten stolte af for 25. gang i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund at kunne uddele det, som vi synes er Danmarks fornemste idrætspris, Årets Sportsnavn. Og kajakroeren René Holten Poulsen er en mere end værdig vinder af denne ”jubilæumsudgave”. To VM-guldmedaljer er et vidnesbyrd om højeste internationale niveau og i øvrigt en træningsflid og dedikation, som aftvinger respekt. Jeg tror, at vi kommer til at høre mere til René Holten til OL i Rio de Janeiro i år,” siger Jyllands-Postens sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

Eriksen er Årets Fodboldspiller for tredje år i træk

De øvrige tre nominerede til titlen var svømmeren Jeanette Ottesen, der vandt to sølvmedaljer ved VM i Rusland, orienteringsløberen Maja Alm, der blev tredobbelt verdensmester ved VM i orienteringsløb, samt sejleren Anne-Marie Rindom, der vandt guld i Laser Radial-klassen, som også er en OL-bådklasse.

Det er 25. gang, at Jyllands-Posten og Danmarks Idrætsforbund uddeler prisen som Årets Sportsnavn. Ansvaret for den endelige kåring har ligget i hænderne på en priskomité med kulturminister Bertel Haarder som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. Øvrige medlemmer af komitéen er direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm, formand for Team Danmark Frank Jensen, direktør i Team Danmark Lone Hansen samt chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen og sportsredaktør på Jyllands-Posten Christian Thye-Petersen.

Derudover har Jyllands-Postens læsere kunnet stemme på deres favorit.

JP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her