*

Politik

R-profil ramt af smædekampagne og tilnavnet »Anna Ansvarsløs«: »Det nærmer sig en personhetz«

Aktivister bakker op om plakater rettet mod Anna Mee Allerslev (R) i København.

Det ligner umiddelbart en almindelig valgplakat for Radikale Venstre, hvor kommunalpolitikeren Anna Mee Allerslevs er i fokus.

Når man gransker teksten på den lilla plakat, dukker der imidlertid et noget andet billede op.

Anna Mee Allerslev vil have undersøgt bryllupssagen: Har nu betalt 17.316 kr. for tidligere reception

»Anna Ansvarsløs - Har ødelagt livet for mange,« lyder teksten.

Afsenderen er ukendt, men motivet er at komme med kritik af Københavns integrations- og beskæftigelsesborgmesters håndtering af førtidspensionister i kommunen, skriver TV 2 Lorry

Gruppeformand for Radikale Venstre i kommunen, Tommy Petersen, kalder det »et sjovt gimmick og indspark i en vigtig sag«.

Alligevel mener han, at kritikken rammer forkert ved at gøre Anna Mee Allerslev ansvarlig for hele kommunens håndtering af tildelingen af midler til førtidspensionister.

På den måde overser man blandt andet Socialforvaltningens ansvar, mener han, ligesom den slags kampagner kan »legitimere voldsomt sprogbrug«.

»Der er skabt noget, der nærmer sig en personhetz, hvor de andre politiske partier prøver at fralægge sig det ansvar, de har fra deres tid i udvalget, men også generelt i Borgerrepræsentationen. Der er kommet et klima, som jeg synes er ret voldsomt«, siger Tommy Petersen til TV 2 Lorry.

Fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler

Den politiske aktivist Ulla Curdt afviser, at foreninger som »Næstehjælperne« eller »Jobcentrets Ofre« står bag plakaterne, men hun bakker op om plakaternes budskab.

Der er kommunalvalg den tirsdag den 21. november 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her