Politik

De Radikale trækker kovending om burkaforbud tilbage

Der kommer alligevel ikke nogen støtte fra De Radikale til Dansk Folkepartis forslag om burkaforbud.

Arkivfoto: AP

Det står for sommerordfører i Det Radikale Venstre Lotte Rods egen regning, når hun siger, at hun går ind for et forbud mod niqab og burka i Danmark.

Det er ikke partiets holdning.

Sådan lyder det torsdag fra Sofie Carsten Nielsen, som er medlem af den radikale gruppeledelse.

- Lotte har gjort et helhjertet forsøg på at sætte fokus det rette sted, nemlig på hvordan vi kommer social kontrol til livs. Men som Lotte selv har skrevet på Facebook, har hun udtalt sig på egne vegne, siger Sofie Carsten Nielsen.

Radikale skifter spor og vil forbyde burka

Efter en dom i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som bakker op om et belgisk forbud mod burkaer og niqab, vil Dansk Folkeparti genfremsætte et forslag om et lignende forbud i Danmark.

Onsdag lød det fra De Radikales sommerordfører, Lotte Rod, at et sådant forslag kunne regne med støtte fra hendes parti. Det er den udmelding, der nu bliver korrigeret af partiledelsen.

- Det vil være rigtig fint, at vi kan se alle mennesker i øjnene og kan se deres ansigtsudtryk, når man går på gaden eller i supermarkedet. Det betyder rigtig meget for mig, sagde Lotte Rod onsdag.

Radikal profil støtter ikke partiets kovending om burkaforud

Sofie Carsten Nielsen siger torsdag, at hun er enig med Lotte Rod i, at man skal kunne se hinanden i øjnene, fordi det er en vigtig del af det danske samfund.

- Jeg tror egentlig, at Lotte og jeg er enige i det meste. Det er bare opfattelsen af, hvor vi står i Radikale Venstre, som jeg gerne vil være tydelig på her. Det er social kontrol og undertrykkelse, vi vil bekæmpe.

- Hvis vi begynder at forbyde enkelte beklædningsgenstande, så rykker vi fokus. Det er netop det, vi anklager Dansk Folkeparti for at gøre. De bruger deres kræfter på at diskutere symboler, men de gør jo ingenting ved social kontrol, siger hun.

Hun mener i stedet, at man skal være bedre til at hjælpe kvinderne og deres børn, "så der ikke er nogen i de fremtidige generationer, der skal leve i tvang i Danmark".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vejen fra selvforsynende til fattig er hård. Til gengæld er den kort.

Louis Jacobsen
på en dag hvor Danmark udses til, i 2050, at sætte Europa rekord i seneste pensionsalder skal vi huske dem der ikke når så langt. I dag kan det være mig der klemmer armen af i en lift på arbejdet. I morgen kan det være dig der får en stress-relateret nedsmeltning og bliver uarbejdsdygtig.

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her