Politik

Analytiker: Der kan opstå en stemning af hævn

Statsministeren har ifølge Jyllands-Postens politiske analytiker ikke meget at glæde sig over.

Foto: Carsten Bundgaard

Lars Løkke Rasmussen har med Eva Kjer Hansens afsked ikke været i stand til at disciplinere De Konservative og deres stålfaste mistillid til miljø- og landbrugsministeren.

Det vurderer Marchen Neel Gjertsen, politisk analytiker på Jyllands-Posten, som siger:

»Nu har de haft en form for gruppeterapi på Marienborg, som kan have ført noget godt med sig under alle omstændigheder. Men hvis Løkkes ambition med denne øvelse var at disciplinere samtlige blå partier og sige, "det er mig, der bestemmer og afgør, hvem der skal være minister", så er han ikke lykkedes med det.«

»Det er indlysende, at statsministeren havde gjort det til sit succeskriterium, at Eva Kjer Hansen fortsatte som minister, og på den måde har han ikke meget at glæde sig over i den nuværende situation.«

Marchen Neel Gjertsen, Jyllands-Postens politiske analytiker Foto: Stine Bidstrup
Da statsministeren i onsdags ved et pressemøde sagde, at han hverken ønsker at fyre sin minister eller udskrive valg, var der ikke store forventninger til, at De Konservative med sine seks mandater kunne komme ud af sagen som vinder.

»Som det står lige nu, er det De Konservative, som trækker sig ud af diskussionen med skindet på næsen.«

Marchen Neel Gjertsen tror dog ikke, at De Konservative får det nemt i deres samarbejde med blå blok.

»Jeg tror ikke, De Konservative skal regne med den helt store velvilje fra de blå venner i den kommende tid. Der kan meget vel opstå en stemning af hævn, hvis ikke man passer på.«

Pape blev Eva Kjers bøddel: Støtter fortsat Løkke

Eva Kjer Hansens offentliggørelse af, at hun vælger at trække sig som minister, kom tre kvarter efter, at De Konservative inviterede til pressemøde. Marchen Neel Gjertsen mener ikke, at der var nogen grund til, at den afgående minister skulle trække smerten ud.

»Så der var ingen grund til at afvente en ydmygelse via et konservative pressemøde.«

Statsministeren har flere gange gjort det klart, at han ikke ville fyre Eva Kjer Hansen som minister. Men at hun nu frivilligt træder tilbage kommer ifølge Marchen Neel Gjertsen dog ikke til at skærme for, at det reelt var statsministerens beslutning.

»Jeg abonnerer ikke på den teori, at det gør den store forskel, om hun trækker sig eller bliver fyret. Selvfølgelig kan man udadtil lave den fortælling, at det var hende selv, der ville gå af, men det er altså statsministerens afgørelse. For hvis han beder ministeren om at blive, så bliver hun«.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: To fluer med ét smæk

Christina Egelund
Indvandrere og efterkommere af ikke vestlig baggrund koster statskassen 36 milliarder kroner. Årligt!

Blog: Vejen fra selvforsynende til fattig er hård. Til gengæld er den kort

Louis Jacobsen
På en dag hvor Danmark udses til, i 2050, at sætte Europa rekord i seneste pensionsalder, skal vi huske dem, der ikke når så langt. I dag kan det være mig, der klemmer armen af i en lift på arbejdet. I morgen kan det være dig, der får en stressrelateret nedsmeltning og bliver uarbejdsdygtig.

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her