*

Politik

Støjberg og Kristian Jensen forsvarer asylpolitik i EU-regi

Smykkeforslaget og stramninger omkring familiesammenføring er de varme emner i Bruxelles.

Udenrigsminister Kristian Jensen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forsvarer ændringerne af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet. Foto: Virginia Mayo/AP

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i fællesskab mandag eftermiddag i gang med at forsvare de omstridte ændringer af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet.

Støjberg mener, at forslaget, der blandt andet omfatter den omstridte smykkelov, er blevet misforstået.

- En asylansøger, der kommer til Danmark, får som nævnt hjælp og støtte. Men medbringer asylansøgeren tilstrækkelig midler, må asylansøgeren selv dække udgifter til kost og logi, siger hun til medlemmer af Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.

Kristian Jensen før EU-møde: Danmark er blevet forskelsbehandlet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kaldt den såkaldte smykkelov for den måske mest misforståede lov i danmarkshistorien, og lovforslaget, der ventes endeligt vedtaget tirsdag, er blevet justeret flere gange undervejs for at dæmpe kritikken.

Foruden smykkeforslaget bliver der tirsdag i Folketinget også vedtaget stramninger af reglerne for familiesammenføring.

Stramningen betyder en forlængelse af ventetiden på familiesammenføring til tre år for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. I dag er ventetiden ét år.

Danmark holder sig inden for konventionerne, siger Kristian Jensen.

- Vi lever op til samtlige indgåede konventioner uden tvivl. Vi lytter naturligvis, hvis nogle mener, at vores forslag er kritisable. Men vi overholder konventionerne uden tvivl, siger udenrigsministeren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her