*

Politik

Pape giver S og DF flertal for asyllejre i nærområderne

Søren Pape (K) mener også, at asyllejre tæt på konfliktområderne er en farbar vej ud af flygtningekrisen.

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen (K), har ikke svært ved at bakke op om det forslag om at etablere asyllejre i nærområderne, som socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), skitserer i Jyllands-Posten søndag.

K-formanden var nemlig selv ude med et lignende forslag midt i december, hvor han også gjorde sig til talsmand for ideen med, at man skal søge asyl fra FN-lejre i udlandet, og ikke ved den danske grænse.

- Nu skal det ikke være et kapløb om, hvem der har sagt hvad. Jeg er bare glad for, at landets største parti også er kommet dertil.

- Det vil jeg bare omfavne, og når Dansk Folkeparti også bakker op, så har vi et flertal uden om regeringen. Det kunne vi bruge til at spørge, om det ikke var en vej, vi kunne gå videre ud ad, siger han.

S: Alle flygtninge skal samles i lejre

Søren Pape Poulsen mener, at det nuværende system er skævt, fordi det kun er de stærkeste og rigeste, der kommer til Danmark og søger asyl.

- Det er jo derfor, at vi har fået et kapløb om, hvem der kan stramme op på grænsekontrollen, og til sidst kan Europa ikke magte det længere, og så bliver der lukket helt af.

- Samtidig er der en masse, der lever i flygtningelejre, som vi burde bruge mere tid på og se, hvordan vi kunne gøres deres tilværelse dernede bedre, siger han.

Forslaget vil betyde, at asylansøgerne ikke behøver rejse derhen, hvor de vil søge asyl, men kan ansøge fra lejrene, og så kan de enkelte lande selv beslutte, hvor mange, man vil modtage.

Søren Pape er enig med Henrik Sass Larsen i, at det kræver en større international aftale om finansieringen og mener også, at de arabiske og nordafrikanske lande skal medvirke til løsningen.

Men først og fremmest skal regeringen altså med på ideen, og integrationsminister Inger Støjbergs (V) umiddelbare kommentar til Jyllands-Posten er, at hun gerne vil se forslaget uddybet af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Søren Pape tror dog på, at det kan lade sig gøre at nå til enighed,

- Med det regeringen ellers går og siger, burde det være muligt. Inger Støjberg plejer da at være ganske fornuftig, og derfor kunne vi starte med at beslutte, at det er den vej, vi går ud ad, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her