*

Politik

S: Alle flygtninge skal samles i lejre

Flygtningelejre, hvor alle asylsøgere samles, er en optimal løsning, mener Socialdemokraterne.

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, præsenterer et nyt bud på, hvordan flygtningesituationen bedst løses. Foto: Stine Bidstrup

Socialdemokraterne præsenterer et nyt bud på, hvordan flygtningesituationen bedst løses.

Dansk asylpolitik skal ikke længere udøves ved grænsen i Padborg. I stedet må EU’s ydre grænse lukkes, hvorefter der tættere på nærområderne kan oprettes velfungerende asyllejre, som alle flygtninge kan samles i. Derefter skal det være op til hvert enkelt vestligt land selv at bestemme, hvor mange flygtninge, man ønsker at tage imod. Resten af flygtningene må blive i lejrene, indtil de kan vende hjem en dag.

Sådan lyder modellen, som Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, fremlægger.

»Den mest ideelle løsning vil være at lave modtagelejre rundt omkring. Også i nærområderne, hvor alle med behov for beskyttelse og husly kan komme hen. Der skal være ordentlige vilkår, så man på den måde kan udøve sin humanisme der,« siger Henrik Sass Larsen, som nævner sundhedsvæsen, arbejdspladser og et uddannelsessystem som en del af de permanente lejre.

Er der så flygtninge, som finder vej uden om systemet og tager rejsen direkte til Danmark , må de sendes retur til lejren.

»Hvis folk alligevel kommer spontant herop, skal de pænt følges derhen igen,« siger Sass Larsen, der opfordrer det internationale samfund til på den måde at »stoppe folkevandringen én gang for alle«.

DF vil have forslaget fremlagt

Han nævner Algeriet og Libyen som lande, der kunne huse de nye lejre. Men det kan i princippet være alle lande, der vil tage imod betaling fra EU, forklarer han.

Ved at have ordentlige lejre kan Danmarks internationale forpligtelser overholdes lige så godt der, som ved at give flygtninge asyl i Danmark, mener han og definerer modellen som »et mål«. Altså er det ikke et finpudset partiudspil.

Står det til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, burde forslaget dog fremlægges i folketingssalen snarest:

»I den kommende uge kunne Socialdemokraterne og vi passende sammen stille et forslag, der forpligter regeringen til at arbejde i den retning, som Henrik Sass siger. Vi er enige i, at det vil være rigtig godt.«

De Radikales gruppenæstformand, Sofie Carsten Nielsen, advarer imod »interneringslejre« og kalder forslaget »langt uden for skiven«.

Integrationsminister Inger Støjberg affejer Sass-meldingen som »et slag i luften og bare en måde at markere sig på«. Hun opfordrer S-formand Mette Frederiksen til selv at »stå frem og redegøre for partiets politik i detaljer«.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her