*

Politik

DF: Tyskerne skal nok samarbejde om id-kontrol

Dansk Folkeparti frygter ikke, at et transportøransvar vil bremse den kollektive trafik over grænsen.

Enten må man lave en mere fintmasket kontrol ved grænsen end de nuværende stikprøver - ellers må man indføre det omdiskuterede transportøransvar.

Sådan lyder analysen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Modsat statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) frygter han ikke, at et dansk transportøransvar vil gå ud over den kollektive trafik over den dansk-tyske grænse.

Situationen kan sammenlignes med samarbejdet med Sverige, der har haft transportøransvar med id-kontrol på dansk jord siden 4. januar.

- I november begyndte svenskerne at tale om id-kontrol, men man troede ikke helt på det fra dansk side.

- Da det så gik op for Danmark, at svenskerne mente det alvorligt, så begyndte vi faktisk at samarbejde med svenskerne om, hvordan pendlingen i Øresundsregionen alligevel kunne finde sted på en fornuftig måde, siger DF-formanden.

- Det gjorde, at DSB som statslig transportør har været behjælpelig med at få tingene til at fungere. På nøjagtig samme måde vil det være i forhold til Tyskland.

- Hvis tyskerne ved, vi gør det, vil de også blive nødt til at diskutere, hvordan det kan foregå rent praktisk, siger han

Kristian Thulesen Dahl tilføjer, at tyskerne også har en interesse i, at pendlingen i grænseregionen finder sted så smidigt som muligt.

Ifølge Venstre-regeringen finder der en dialog med de tyske myndigheder sted. Det er regeringens vurdering, at tyskerne ikke ønsker at samarbejde om de id-kontroller, et dansk transportøransvar vil medføre.

Spørgsmål: Hvorfor er DF så sikker på, at tyskerne vil samarbejde?

- Det, jeg har kunnet snuse mig frem til er, at det har været svært overhovedet at få tyskerne i tale.

- Det er klart, at det er fordi, de ikke regner med, at vi gør det. Men hvis de ved, at vi fra en given dato indfører transportøransvar, så er der ingen tvivl om, at man fra tysk side vil diskutere med Danmark og finde en god løsning.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her