Blå blok går sammen om ny udlændinge-annonce

Udlændingepolitik er rykket helt frem på dagsordenen forud for valgkampens sidste uge. V, DF, LA og K går sammen i ny annonce-kampagne.

Artiklens øverste billede
De fire partiformænd i blå blok: Lars Løkke Rasmussen (V), Søren Pape (K), Anders Samuelsen (LA) og Kristian Thulesen-Dahl (R)

Du skal sætte krydset ved et af partierne i blå blok, hvis du vil have udlændingepolitikken tilbage på sporet.

Sådan lyder budskabet i en ny annonce, indrykket i onsdagens aviser af de fire blå partier i Folketinget – Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.

Annoncen kommer efter et par dage, hvor udlændingepolitikken er rykket frem som det centrale tema i valgkampen. Tirsdag fremlagde Venstre deres plan for stramninger af udlændingepolitikken. En plan, der blandt andet indeholder lavere ydelser til udlændinge, som kommer til landet.

Blandt forslagene er, at Venstre vil afskaffe muligheden for at få kontanthjælp som nytilkommen flygtning og familiesammenført.

"De skal i stedet modtage en lavere ydelse, der starter på SU-niveau," fremgår det af udspillet.

Med udspillet fulgte et løfte fra partiets politiske ordfører Inger Støjberg.

”Der vil komme færre asylansøgere hertil inden for et år.”

En række eksperter har imidlertid sået tvivl om, hvorvidt danske politikere med troværdighed i stemmen kan udstikke sådanne garantier.

”Ingen politiker kan love at styre tilstrømningen af asylansøgere og slet ikke til Europa,” siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp til Information.

"Uanset hvem der er statsminister, så følger tilstrømningen til Danmark kurven over tilstrømningen til Europa," siger postdoc Martin Lemberg-Pedersen fra Centre for Advanced Migration Studies på Københavns Universitet til avisen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

I annoncen i onsdagens aviser, opridser de fire partier en række forslag, de ønsker gennemført efter valget den 18. juni:

”Lavere ydelser til udlændinge. Strammere udvisningsregler. Høje krav til danskundervisning. Nej til statsborgerskab til mistænkte terrorister. Hjælp til flygtninge i nærområderne, så vi kan hjælpe langt flere.”

Tidligere har Liberal Alliance dog undsagt Venstres kritik af regeringen på udlændingeområdet.

"Venstre siger, at det vælter ind med asylansøgere på grund af den politik, men der er ikke nogen beslutning i Folketinget, der har gjort, at de asyltal er steget," sagde partiets politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll sidste år til Berlingske. Liberal Alliance har stemt for en række af de tiltag, som Venstre mener er en lempelse af udlændingepolitikken - heriblandt en ordning, der gør det muligt for asylmodtagere at bo og arbejde udenfor centrene.

Jyllands-Posten forsøger at få en kommentar fra Simon Emil Ammitzbøl, men han er ikke vendt tilbage på vores forspørgsel.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.