Peter Loft er færdig som topembedsmand

En af skattesagens hovedpersoner, Peter Loft, kan ikke vende tilbage til sit tidligere job i Skatteministeriet.

Artiklens øverste billede
57-årige Peter Loft kommer ikke til at vende tilbage til sit tidligere job som departementschef i Skatteministeriet.

Efter mere 30 år i Skatteministeriet er den tidligere departementschef Peter Loft efter alt at dømme færdig som topembedsmand i staten.

Hans skæbne blev Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag, hvor Loft ifølge Skattesagskommissionen gav urigtige oplysninger til Folketingets Ombudsmand.

marts 2012 har Peter Loft været hjemsendt med fuld løn. Over for Jyllands-Posten bekræfter han, at han dels har modtaget et udkast til en næse for sin rolle i skattesagen og dels en afskedigelse på grund af såkaldt "stillingsnedlæggelse."

"Det er, hvad jeg kan sige i øjeblikket," siger han.

Efter Skattesagskommissionen i november præsenterede sin længe ventede rapport, iværksatte Skatteministeriet en særskilt advokatundersøgelse, der skulle vurdere, om der var grundlag for at drage nogen til ansvar for vildledningen af Folketingets Ombudsmand.

Ifølge Politiken udløser advokatundersøgelsen alene en såkaldt irettesættelse af Peter Loft, og dermed ikke nogen juridisk disciplinærsag eller en regulær afskedigelse. Peter Loft har dog endnu et par uger til at overveje sin sag.

Til gengæld er der altså ikke udsigt til, at han vender tilbage til et job i staten, da hans stilling som departementschef i Skatteministeriet for længst er blevet besat af en anden.

Forhandlingerne mellem Peter Lofts fagforbund DJØF og Moderniseringsstyrelsen er endnu ikke endeligt afsluttet, men som aftalen ligger til at lande, kan Peter Loft se frem til tre år med fuld løn som departementschef. Det vil sige en årsløn på godt 1.6 mio. kr.

Adspurgt om det er rimeligt, svarer Peter Loft:

"Det ved jeg ikke, om det er. Men sådan er reglerne. Jeg havde et ønske om, at jeg kunne vende tilbage til aktiv tjeneste. Nu har nogle andre besluttet noget andet, og så må jeg jo tage til efterretning, at det er de vilkår, jeg arbejder eller ikke arbejder under. Havde det stået til mig, havde jeg ikke gået rundt og hævet arbejdsfri løn."

Moderniseringsstyrelsen har ingen kommentarer til sagen, men uden at ville gå i nærmere detaljer bekræfter DJØF’s administrerende direktør Mogens Kring Rasmussen, at der øjeblikket forhandles.

”Jeg kan bekræfte, at vi i forlængelse af advokatundersøgelsen nu har en drøftelse med Moderniseringsstyrelsen om det videre forløb,” siger han.

Peter Loft blev uddannet jurist i 1980 og samme år blev han ansat som embedsmand i Skatteministeriet, hvor han nåede at tilbringe mere end 30 år på stadigt mere ansvarsfulde poster – fra 1993 som departementschef.

Men under Skat Københavns behandling af Thorning/Kinnock-parrets skattesag tilbage i 2010 gik han længere ind i sagen, end han burde. Og ikke nok med det. Skattesagskommissionen konkluderede også, at Peter Loft gav usande oplysninger til Folketingets Ombudsmand, om hvor tæt Skatteministeriets departement fulgte sagen. Desuden blev der givet urigtige oplysninger om indholdet af drøftelserne på fem meget omtalte møder, hvor Peter Loft deltog.

Efter mere end tre års venten på en egentlig afklaring i sagen har den erfarne topembedsmand og nuværende seniorrådgiver i PR-virksomheden Public Affairs Group endnu ingen konkrete fremtidsplaner. Men han vil gerne tilbage i fast arbejde, siger han.

”Jeg har jo ikke den store lyst til at blive pensionist i en alder af 57 år.”

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.