Konservative erklærer krig mod »naziislamisme«

Islamisme og nazisme er i familie, mener K-profilerne Søren Pape Poulsen og Naser Khader.

Artiklens øverste billede
Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, har fundet en ny fjende: Naziislamister

De Konservative er for alvor i vælten i dag.

Ikke nok med at partiformand Søren Pape Poulsen spiller ud med tre ultimative krav for at gå med i en eventuel ny, blå regering. Partiet har også lanceret en ny annoncekampagne med en række politiske mærkesager. Ét af budskaberne, som nu kan ses på plakater i gadebilledet, lyder:

"Stop naziislamisme".

Partiets formand Søren Pape Poulsen og folketingskandidat i Aarhus, Naser Khader (K), mener, at der er store ligheder mellem den ekstreme islamisme og nazismen. Derfor vil partiet nu sige klart fra over for "naziislamismen".

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Søren Pape Poulsen, hvad får jer til at trække nazikortet?

"Jamen, det er et ønske om at slå ring om det flertal af fredelige og helt almindelige muslimer både i Danmark og resten af verden, som praktiserer deres religion i fred," siger Søren Pape til Jyllands-Posten og fortsætter:

"Der er en lille del – islamisterne – som er fuldstændig ekstreme og uden for rækkevidde. Vi ser det med Boko Haram og Islamisk Stat. Dém vil vi tage et opgør med sådan at de helt almindelige muslimer kan få fred for den evige debat, hvor man bare skærer alle muslimer over én kam."

Men risikerer I ikke at gøre netop det – skære alle over en kam? Jeres annonce nævner jo intet om, at langt størstedelen af verdens halvanden mia. muslimer praktiserer islam i fred. Jeres annonce har kun en overskrift, hvor der står "Stop naziislamisme." Det bliver ikke forklaret, hvad I mener.

"Den overskrift skulle gerne gøre, at folk får lyst til at høre lidt mere om, hvad vi mener. Og det er så det, vi vil folde ud alle de steder, vi overhovedet kan komme til det," svarer Pape.

Han erkender, at "naziislamisme" er et stærkt udtryk at bruge. Men han ønsker om nogen at tage de fredelige, danske muslimer i forsvar, siger han. Og netop derfor vil De Konservative tage en "kamp" mod de ekstreme kræfter. Papes synspunkt er, at islamister og nazister grundlæggende deler den samme tankegang, forklarer han og uddyber:

"De har hadet til Vesten og hadet til jøderne til fælles. Islamisterne bruger samme argumentation for deres jødehad, som nazisterne gjorde - de stempler dem som undermennesker og ødelægger kulturelle genstande, fordi de betragtes som onde."

Kan du forestille dig nogen danske politikere, som er tilhængere af det, i kalder "naziislamisme"?

"Nej, men der kan være forskel på, om man vil gå og være så pæn og korrekt, som man har været i mange år, eller om man vil sætte hælen ned. Dette her handler om at sige klart, at der er ting, der betyder mere for konservative end andre. Det er en vigtig værdi for os at tage dette opgør," siger K-formanden og understreger, at der ikke kan tages en "ordentlig debat" om emnet, før man kalder tingene for deres rette navn.

Et billede fra De Konservatives hjemmeside med den nye Stop-kampagne.

Man plejer at gøre lidt grin med, at folk, der "trækker nazikortet" , har tabt diskussionen. Er I ikke bekymrede for at komme til at skygge for jeres egentlige budskab?

"Nu kører vi en særlig kampagne over de næste tre uger, hvor dette her er én af de ting, vi gør opmærksom på. Jeg tror bare, det er vigtigt, at vi tager bladet fra munden og kalder tingene ved deres rette navn."

Bruger I også udtrykket for at provokere?

"Jah, altså nogle gange skal man sige tingene lidt direkte, før det giver opmærksomhed. Vi kunne også have stået og holdt lange taler om dette her, men jeg er helt sikker på, at et ord som naziislamisme selvfølgelig giver opmærksomhed og forhåbentlig giver det os lejlighed til at fortælle, hvad vi mener med det."

I et læserbrev i dagens Århus Stiftstidende uddyber Pape og Naser Khader i fællesskab begrebet "naziislamisme under overskriften "Islamisme og nazisme er i familie."

"Nævner vi ordet nazisme, ved alle, hvad det drejer sig om. Og vores ordvalg er ikke taget ud af den blå luft. En del af islamismens DNA er had til vestlig demokrati og had til jøderne. Det har man kunnet se ved de to terroraktioner, der blev begået i København og Paris. De gik først efter demokratiet og derefter jøderne," skriver de to og fortsætter:

"Islamisterne bruger sågar samme form for argumentation i forbindelse med deres jødehad, som nazisterne gjorde det i sin tid. De udrydder de mennesker, som de stempler som undermennesker."

De understreger dog også i samme indlæg, at den absolutte hovedpart af muslimer praktiserer deres religion på fredelig vis.

Betegnelsen "naziislamisme" er Naser Khaders opfindelse, og han har tidligere brugt den i blandt andet et debatindlæg i Jyllands-Posten fra februar. Her beskrev han naziislamisme som "den største fare, vi står over for i dag."

De Konservative har mandag lanceret en ny kampagne med budskabet "Stop..." Stop regeltyranni, stop iværksætterbenspænd, stop tyven, stop stigningen i grundskyld og så videre. Samtidig – i en kronik i Berlingske – udstikker Søren Pape Poulsen i dag tre ufravigelige krav til Lars Løkke Rasmussen, hvis K skal gå med i en eventuel borgerlig regering efter næste valg.

For det første vil De Konservative ikke acceptere, at den offentlige sektor vokser sig større. Han vil have sænket skatter og afgifter, og så vil han gøre op med nogle af de regler, der giver offentlige myndigheder adgang til privat ejendom.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.