• Opdateret 21/01/2015 kl. 15:39

Danskernes Parti vil overhale DF højre om

På den yderste højrefløj i Danmark finder man Daniel Carlsen og Danskernes Parti. Målet er at komme i Folketinget og føre strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti.

Artiklens øverste billede
Daniel Carlsen er leder af Danskernes Parti. Han var tidligere aktiv i DNSB, ligesom han har deltaget i aktiviteter med medlemmer af den racistiske hooligangruppe White Pride i Aarhus.

Har Danmark brug for et nyt højrefløjsparti, som vil have en endnu strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti?

Ja, mener næsten 13 pct. af danskerne i en ny måling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Han er ikke spor overrasket over målingen. Faktisk er det helt naturligt at efterlyse et nyt, indvandrerkritisk højrefløjsparti, når selv Dansk Folkeparti har ”svigtet danskerne,” mener han.

"I 00'erne var Dansk Folkeparti med til at dele en masse statsborgerskaber ud til ikke-vestlige indvandrere," nævner Daniel Carlsen som eksempel på ”svigtet”.

Selvom Dansk Folkeparti blandt andet vil forbyde tørklæder i skoler og gymnasier, indføre et stop for alle asylansøgere til Danmark, og fratage dem både kontanthjælp og børnecheck, så er det slet ikke nok, mener Daniel Carlsen.

Hans holdning er, at det seneste årtis udlændingepolitik har sat en "befolkningsudskiftning" i gang, som er ved at gøre det danske folk til en "minoritet i eget land”. Derfor vil Danskernes Parti systematisk hjemsende ikke bare flygtninge og asylansøgere, men alle ikke-vestlige indvandrere uanset om de har fået dansk statsborgerskab eller ej.

Desuden skal der indføres et total-stop for ikke-vestlig indvandring, og de statsborgerskaber, som blev udstedt op gennem 00’erne, skal tages op til genovervejelse, mener partiet.

Daniel Carlsen begrunder forslagene med, at Danmark satte indvandringsrekord i 2008, hvor flere end 72.000 personer indvandrede – lige knap halvdelen var fra vestlige lande, mens ca. 16.500 var fra ikke-vestlige lande.

I 2013 udgjorde personer med udenlandsk oprindelse 10,7 procent af den samlede befolkning mod 3,1 procent tilbage i 1983, viser Danmarks Statistiks tal.

Hvorfor er det et problem at give statsborgerskab til indvandrere, som gerne vil bo i Danmark?

"Man kan se på den udvikling, som vi har her i landet, at danskerne vil være i mindretal inden for nogle årtier. Dels fordi vi får for få børn, dels fordi der kommer for mange indvandrere hertil," siger Daniel Carlsen.

Hans bekymring har dog lange udsigter. Ifølge Danmarks Statistiks fremskrivning vil 82,4 procent af den danske befolkning stadig have dansk oprindelse i år 2050. I 2014 var andelen 88,9 procent.

Er der grænser for, hvor langt I vil gå i udlændingepolitikken?

"Jeg vil nærmere vende det om. Jeg ser en grænse i forhold til, hvor meget man kan åbne udlændingepolitikken. Den grænse er helt klart overtrådt i forhold til, at vi er truet på vores eksistens. Vi imødegår en befolkningsudskiftning," siger Daniel Carlsen.

Han grundlagde Danskernes Parti i 2011, efter han i en årrække havde været aktivt medlem af det nynazistiske parti DNSB, Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

Hvordan har du det i dag med betegnelsen nynazist?

"Jeg mener, den er forkert," siger han.

Så du vil ikke betegne Danskernes Parti som et nynazistisk parti?

"Nej, slet ikke. Vi er demokrater imod imperialisme.”

Danskernes Parti oplyser ikke dets medlemstal, men tæller seks lokalafdelinger fordelt over landet og har ifølge Daniel Carlsen medlemmer fra både Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne.

Selv betegner han partimedlemmerne som "nationaldemokrater" eller "nationalistiske demokrater."

Ambitionen er at komme i Folketinget – ikke ved det kommende valg, men ved det næste. Til den tid er det blevet nemmere at indsamle de ca. 20.000 nødvendige underskrifter digitalt.

Det har tidligere vakt opsigt, at Daniel Carlsen i sin tid som DNSB-medlem, afviste, at der havde fundet systematisk udryddelse af jøder sted under nazisternes Holocaust.

I dag siger han:

"Det er ikke noget, jeg har en holdning til. Jeg mener, at der er vigtigere ting at beskæftige sig med end noget, der fandt sted for 70 år siden. Netop fordi vi står over for en befolkningsudskiftning her i Danmark."

Men tror du på, at Holocaust fandt sted?

"Jeg benægter ikke Holocaust. Men for mig at se er det ikke så relevant at beskæftige sig med i dag, set i det lys, at vi selv står over for store trusler."

Hos Dansk Folkeparti er man ikke ligefrem nervøs over at blive overgået højre om af Danskernes Parti. Ifølge udlændingeordfører Martin Henriksen befinder Danskernes Parti sig "på en helt anden planet" end DF.

"Det er absurd, hvis et parti som jo har nazistiske rødder skal til at gøre sig til over for danskerne i udlændingedebatten," siger han og henviser til, at Daniel Carlsen i 2008 beskrev Hitlers tanker om et racerent Tyskland som et "forbillede for Danmark".

"Den slags udtalelser vil jeg advare kmeget raftigt i mod," siger Martin Henriksen.

Er det et udtryk for, at Dansk Folkeparti er bekymrede på grund af Danskernes Parti?

"Nej, det er det ikke. Jeg har dog så meget tiltro til det danske folk, at jeg ikke tror på, at et sådan parti vil kunne få opbakning til at komme i Folketinget."

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.