Støtteparti: Mette Frederiksen må overveje Frank Jensens fremtid som næstformand

Statsministerens støtteparti opfordrer nu til, at Mette Frederiksen genovervejer støtten til sin næstformand Frank Jensen.

Artiklens øverste billede
Der tegner sig et billede af, at Frank Jensen har opført sig som en decideret seriekænker, lyder kritikken nu fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper. Foto: Christian Lykking

Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper blander sig nu direkte i debatten om Socialdemokratiets næstformand, Frank Jensen, der er under anklage for at have krænket kvinder i en række sager. Ifølge regeringens støtteparti bør statsminister Mette Frederiksen genoverveje sin næstformands fremtid.

»Der tegner sig et billede af, at Frank Jensen har opført sig som en decideret seriekænker. Der er kvinder over flere årtier, som han har krænket, og hvis man virkelig vil stille sig på ofrenes side, som Socialdemokratiet har sagt, at man, vil så må man se indad og overveje, om man vil have ham siddende på de tunge poster, som han har. Det er ikke kun et spørgsmål om posten som overborgmester, men også om posten som næstformand i partiet,« siger Pernille Skipper.

Der tegner sig et billede af, at Frank Jensen har opført sig som en decideret seriekænker

Pernille Skipper (EL), politisk ordfører

Det er meget sjældent, at et parti blander sig i, hvordan andre partier prioriterer deres tillidsposter, men ifølge Pernille Skipper er netop denne sag så stor, at hun ikke ved, hvad hun ellers skal sige.

»Vi kan ikke lade, som om at det her er en lokal sag i København. For han er også næstformand i Socialdemokratiet, og jeg kan ikke bestemme, hvordan og hvem de vælger, men jeg vil sige det sådan, at i det omfang, som denne sag har fået i løbet af ganske få dage, så har jeg svært ved at se, hvordan man både kan have en mand som Frank Jensen siddende som næstformand og samtidig som parti stå på kvindernes side.«

Pernille Skipper er godt klar over, at hendes indblanding næppe modtages positivt, eftersom Socialdemokratiets næstformand vælges af Socialdemokratiets medlemmer og ikke af andre.

»Jeg kan hverken vælte eller vælge en næstformand, det ved jeg godt. Jeg kan kun opfodre til, at Socialdemokratiet nationalt tager denne sag alvorligt, og det håber jeg betyder noget.«

Jyllands-Posten forsøger at indhente en kommentar fra Socialdemokratiet.

Frank Jensen selv sagde følgende efter krisemøde på rådhuset søndag aften:

»Jeg er utrolig ked af, at jeg har krænket kvinder,« sagde han og bekræftede, at det var tilfældet i 2012 i en sag, som Jyllands-Posten har beskrevet.

»Jeg har gjort mig skyldig i at krænke blandt andre Maria Gudme, som har været beskrevet,« erkendte han.

»Den krænkelse, jeg gjorde mig skyld i tilbage i 2012 i Nyhavn, den er jeg meget, meget ked af.«

»Nogle sagde, at jeg skal gå af som overborgmester og næstformand, men jeg må vide, hvad der er i alle sager, før jeg kan gøre min stilling op og afgøre, om jeg skal gå af som overborgmester og næstformand. Mit udgangspunkt er, at jeg forstætter med den tillid, jeg nu har fået i aften, men jeg har et reparationsarbejde, jeg skal i gang med over for mine partifæller og kolleger«, sagde Frank Jensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.