• Artiklen opdateres

Efter krisemøde: Stort flertal støtter Frank Jensen

Overborgmester Frank Jensen (S) har ved en tillidsafstemning fået stor opbakning til at fortsætte på sin post trods en stribe sager om krænkelser af kvinder.

Artiklens øverste billede
Frank Jensen har opbakning fra et flertal af S-gruppen i Borgerrepræsentationen til at fortsætte som overborgmester i København, oplyser han selv efter krisemøde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Til trods for det voksende antal anklager om krænkelser af kvinder har et stort flertal bakket op om overborgmester Frank Jensen ved en tillidsafstemning på et krisemøde på Københavns Rådhus.

Det oplyser Frank Jensen efter krisemødet, som netop er slut. Ifølge Frank Jensen har han fået opbakning fra et flertal i S-gruppen i Borgerrepræsentationen til at fortsætte som overborgmester i København.

Efter mødet undskyldte Frank Jensen på et pressemøde til de kvinder, han har krænket, ligesom han fortalte, at han havde fået stor opbakning fra partifællerne på mødet:

»Jeg er utrolig ked af, at jeg har krænket kvinder,« sagde han og bekræftede, at det var tilfældet i 2012 i en sag, som Jyllands-Posten har beskrevet.

»Jeg har gjort mig skyldig i at krænke blandt andre Maria Gudme, som har været beskrevet,« erkendte han.

»Den krænkelse, jeg gjorde mig skyld i tilbage i 2012 i Nyhavn, den er jeg meget, meget ked af,« sagde han.

Jeg er utrolig ked af, at jeg har krænket kvinder

Frank Jensen, overborgmester i København og næstformand i S

Han har dog umiddelbart ikke planer om at træde tilbage:

»Nogle synes, at jeg skulle gå tilbage eller træde af som overborgmester. Det synes jeg ikke er retssikkerhedsmæssigt betryggende,« sagde Frank Jensen.

Han vil først se resultatet af den undersøgelse, som Socialdemokratiuet er ved at lave om sexisme og krænkelser i partiet.

»Jeg bliver nødt til at se det for at se, om jeg har værdighed og selvrespekt til at fortsætte som overborgmester«, sagde han.

Fredag aften stod to kvinder frem i Jyllands-Posten og rettede nye anklager imod Frank Jensen om seksuelle krænkelser, hvilket førte til søndagens krisemøde. Og få timer inden mødet på Københavns Rådhus kunne Jyllands-Posten beskrive, hvordan Frank Jensen og Socialdemokratiets ledelse i København nu var gjort bekendt med en række nye anklager. Flere kvinder berettede om andre sager om krænkelser begået af Frank Jensen.

Jyllands-Posten har talt med fire kvinder, som er gået til det advokatkontor, som partiet har bedt om at kulegrave sagerne om ham. Også kvinder, hvis sager aldrig har været fremme eller kendt af ledelsen i partier, har nu kontaktet de advokater, som dermed får større og større overblik over omfanget af sager.

Det var formanden for DSU i København, Cecilie Sværke Priess, der søndag eftermiddag stod frem og fortalte til Jyllands-Posten, at hun det seneste døgn var blevet gjort bekendt med en række nye sager, der drejer sig om Frank Jensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen