DSU-formand: Frank Jensen har brudt min anonymitet

Cecilie Sværke Priess er en af de kvinder, der er kommet med nye anklager mod overborgmesteren.

Artiklens øverste billede
Cecilie Sværke Priess er chokeret over, at Frank Jensen videregav hendes identitet i en krænkelsessag, hvor hun ønskede at være anonym. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Formanden for DSU i København, Cecilie Sværke Priess, fortæller til TV 2, at hun er chokeret og rystet over, at overborgmester Frank Jensen i et interview har identificeret hende, som en af de kvinder, der søndag over for Jyllands-Posten har fortalt om nye krænkelser fra overborgmesteren.

I et tv-interview inden krisemødet i Socialdemokratiet sagde Frank Jensen, at han ikke kunne genkende situationen fra 2019, hvor han i Fælledparken havde givet DSU's formand et kys.

»Frank fik fremlagt sagen i dag, og jeg har ønsket at være anonym. At han går ud og fortæller det og bryder min anonymitet, gør mig meget chokeret,« siger hun til TV 2.

Cecilie Sværke Priess er dermed den anden navngivne krænkede. Den første, Maria Gudme, stod frem i Jyllands-Posten fredag aften, hvor hun fortalte om en krænkelse i 2012, hvor Frank Jensen under et værtshusbesøg med flere socialdemokrater tog hende på låret og lod hånden glide op ad hendes inderlår under kjolen.

I samme artikel fortalte en anonym politiker fra et andet parti om en krænkelse efter et møde på rådhuset i 2017.

En af dem var Cecilie Sværke Priess' sag, og hun fortalte til Jyllands-Posten, at hun kendte til otte sager. Hun vidste, at mindst syv af dem ville kontakte den advoikat, som Socialdemokratiet har sat til at undersøge sexisme i partiet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen