Stram Kurs-kandidat sat på plads af Paludan efter »beklagelig smutter«

Rasmus Paludan kalder René Paw Christensens udtalelser for »fake news«.

Knap havde Stram Kurs-kandidaten René Paw Christensen givet sit bud på en fremtid for Danmark, før han må æde sine ord igen.

Kandidaten, som stiller op til Folketinget for partiet i Østjylland, havde i kandidattesten på TV 2 angivet i et svar, at han gerne så en nordisk forbundsstat med forskellige delstater, et ”interskandinavisk” sprog og et fælles parlament.

Men det har ingen gang på jord, lyder det tirsdag i en video fra partileder Rasmus Paludan.

»Desværre er sådan i nye partier, at der nogle gange er kandidater, der ikke helt har forstår, hvordan det fungerer et politisk parti, men jeg ved nu, at det er blevet forstået af alle,« siger partilederen.

Rasmus Paludan kalder René Paw Christensens udtalelser for »fake news« og affejer hans ønske om en fælles nordisk stat:

»Vi mener det, vi har sagt: At Danmark skal være en selvstændig nation«.

I det hele viser Stram Kurs-kandidaternes svar, at de langt fra er enige i mange politiske spørgsmål. På spørgsmål om bl.a. ulandsbistanden, udlicitering af velfærdsopgaver til private samt størrelsen på de offentlige ydelser ligger flere af partiets kandidater langt fra hinanden.

Helmuth Nyborg, som stiller op i den samme storkreds som René Paw Christensen, har over for TV 2 kaldt kandidatens udtalelser for »en beklagelig smutter«.

I sidste uge blev tidligere kandidat for Stram Kurs Dennis Kirkegård sat af holdet efter et interview med TV Midtvest. I interviewet, som altså endte med at få ham fyret, udtalte han sig bl.a. om udlændingepolitik.

»Den skal selvfølgelig være stram, men selvfølgelig er folk udefra velkomne, hvis de vil leve efter det danske grundlag og de danske værdier og følge Danmarks love,« sagde Dennis Kirkegård.

Han nævnte også, at han personligt ikke ville sende muslimer ud af landet ved at sætte dem på et fly med en faldskærm på ryggen.

Rasmus Paludan meddelte efter interviewet, at Dennis Kirkegårds holdninger »ikke hænger sammen med vores linje«, og at partiet derfor ville vælge en ny kandidat

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen