Stram Kurs-kandidat vil afskaffe det danske kongehus og grundloven

En af Stram Kurs' kandidater til folketingsvalget vil kæmpe for at få indført en fælles nordisk forbundsstat.

Artiklens øverste billede
Politisk kommentator påpeger, at Stram Kurs ene og alene handler om Rasmus Paludan, og det derfor ikke er besynderligt, at partiets kandidaters holdninger stritter i alle mulige retninger. Foto: Jens Dresling

Hvis man forventer, at alle kandidater fra partiet Stram Kurs vil være forkæmpere for Danmark og danske, så bør nok tage et kig på partiets folketingskandidaters svar til TV 2s kandidattest.

René Paw Christensen er en af Stram Kurs’ kandidater til folketingsvalget, og til TV 2 oplyser han, at danske grundlov, det danske rige og sprog, det danske kongehus på sigt er uønsket.

Istedet vil han kæmpe for at få indført en fælles nordisk forbundsstat, hvor det officelle sprog skal være “inter-skandinavisk”, og hvor Christiansborg og de andre nordiske parlamenter skal erstattes af et fælles parlament.

»Jeg forestiller mig, det skal være en føderation, som vi kender det fra Tyskland og Schweiz, som har en sammenslutning af flere delstater,« siger René Paw Christensen, der derudover mener, at rollen som regent i Norden i begyndelsen skal gå på skift blandt de nordiske kongehuse.

TV 2 har gennemgået Stram Kurs’ folketingskandidaters svar til kandidattesten, og her ud fra kan man se, at kandidaterne har vidt forskellige meninger om de fleste temaer.

Kun på seks af de 42 spørgsmål i testen er kandidaterne fra Stram Kurs enige. Det drejer sig om emner som kriminalitet, EU, grænsekontrol, og udlændingepolitik.

Politisk kommentator Noa Redington påpeger, at Stram Kurs ene og alene handler om Rasmus Paludan, og det derfor ikke er besynderligt, at partiets kandidaters holdninger stritter i alle mulige retninger.

»Stram Kurs er jo mere anarkistisk end Fremskridtspartiet var det. Mange af kandidaterne har jo end aldrig mødt hinanden,« siger Noa Redington til TV 2.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.