Annonce
Politik

Pernille Skipper: Der er kæmpe uenighed i rød blok

Det er helt naturligt med uenighed i rød blok, lyder det fra Enhedslisten om de tre statsministerkandidater.

Oppositionen stiller med tre kandidater til at blive statsminister i Danmark ved næste valg, hvilket har fået flere iagttagere til at hæfte sig ved uenighederne mellem de fem partier.

Men det er kun blandt kommentatorer, at den diskussion er relevant, for det er helt naturligt, at der er uenighed, når partierne vil noget forskelligt.

Sådan lyder det på Enhedslistens sommergruppemøde, der afholdes mandag på hospitalet i Hvidovre.

- Der er kæmpe uenigheder, og der er på mange måder længere mellem Enhedslisten og Socialdemokratiet, end der er mellem Socialdemokratiet og Venstre, siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Hun peger på skattereformen, lockouten af lærerne, salget af dele af Dong og stramninger af udlændingelinjen som uenigheder med Socialdemokratiet.

- Dansk politik skal være mere, end at man kan vælge mellem to statsministerkandidater, som ligner hinanden på rigtig mange punkter, siger Pernille Skipper.

Hun henviser til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen, der er Socialdemokratiets formand.

Foruden de to opstiller Pernille Skipper og Alternativets leder, Uffe Elbæk, der har trukket sine mandater "ud af ligningen" til statsministerposten.

Men De Radikale og SF peger på Mette Frederiksen, og Alternativet peger på sig selv til at lede Danmark, så Enhedslisten spås ikke mange chancer.

Flest vælgere foretrækker hverken Lars Løkke eller Mette Frederiksen som statsminister

- Jeg vil håbe, og jeg tror det også, at hvis vi fik chancen for at gøre noget, der var lidt mere venstreorienteret, lidt grønne og lidt mere socialt retfærdigt, så vil de (SF, red.) hoppe med på den vogn.

- Jeg ville synes, det var ærgerligt, hvis målet i hele livet for SF var Mette Frederiksen. I øvrigt har vi allerede haft temmelig dårlig erfaring med en socialdemokratisk regering i seneste periode, siger Pernille Skipper.

Enhedslisten vil gå til valg på en grønnere dagsorden, fællesskab samt bedre forhold for patienter og offentlige ansatte, hvor partiet vil afskaffe krav til effektivisering.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive overfor sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her