Annonce
Politik

Radiodirektør: Svært at se logikken i at flytte Radio24syv vestpå

God journalistik kan laves alle steder, mener Radio24syv, der dog kalder det ulogisk, at mediet skal flytte.

"Jeg hæfter mig igen og igen ved, at selv om vi laver radio fra København, så er danskerne meget glade for os, og vores lyttersammensætning matcher befolkningssammensætningen i landet," siger Jørgen Ramskov. Arkivfoto: Martin Lehmann

Det er langtfra optimalt, at mindst halvdelen af radiostationens medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt.

Sådan lyder det fra direktør og chefredaktør i Radio24syv Jørgen Ramskov.

Alligevel tror han ikke, at den kommende flytning vil få betydning for det journalistiske niveau i mediet.

- Nej, men det er der nogen, der tror, det vil. Jeg hæfter mig igen og igen ved, at selv om vi laver radio fra København, så er danskerne meget glade for os, og vores lyttersammensætning matcher befolkningssammensætningen i landet.

- Troen på, at hvis man står på et bestemt gadehjørne et bestemt sted, så bliver journalistikken bedre og mere vedkommende, den har jeg aldrig abonneret på, siger han.

Medieforlig: Radio24syv flyttes fra København til Vestdanmark

Han har svært ved at se logikken i, at stationen skal splittes op, når den er en succes, som den er.

- Det bliver da en anden radio. Den type radio vi laver nu er meget afhængig af at være i hovedstaden. Det er for tidligt at sige, hvordan radioen kommer til at se i fremtiden, siger han.

Medieforliget landede natten til fredag. Jørgen Ramskov har derfor tidligt fredag morgen endnu ikke haft tid til at diskutere betydningen af forliget med bestyrelsesformanden og ejerne af radiostationen.

Ifølge chefredaktøren vil de fredag sammen kigge på, hvad udbudsbetingelserne er, og om det kan hænge sammen for stationen.

Fakta: Medieaftalens hovedpunkter

Bortset fra udflytningen er der ifølge Jørgen Ramskov mange positive tiltag i forliget.

- Det positive er først og fremmest, at man anerkender, at den (radiostationen, red.) er blevet en succes, og at der fortsat skal være en konkurrent til P1.

- Det er positivt, at besparelserne ikke er i den størrelsesorden, som vi først så. Det er positivt, at vi får frihedsgrader til at eksperimentere med at skabe indtægter, og at vi får mulighed for at genudsende mere, siger han.

- Og så er der det med, at 50 procent skal rykkes et andet sted hen, der er en hurdle.

Dokumentation: Læs hele teksten for medieaftalen 2019-2023 her

Medieaftalen betyder, at mindst 50 procent af radiostationen skal rykke vest for Storebælt. Resten kan forblive i København, og chefredaktøren bekræfter, at det netop er planen, at der fortsat skal være aktivitet i hovedstaden.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, der har indgået medieforliget for perioden fra 2019 til 2023.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Røde lejesvende
Erling Askjær Jørgensen
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her