Annonce
Politik

Radio24syv flyttes fra København til Vestdanmark

Mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere skal have base vest for Storebælt.

Foto: Jens Dresling / Polfoto

Som en del af en ny medieaftale skal Radio24syvs hovedsæde flyttes fra København til Vestdanmark, oplyser kulturminister Mette Bock (LA).

- Vi har lagt op til meget markante besparelser på Radio24syv. De besparelser bliver på tre procent om året i hele forligsperioden på fem år.

- Derudover bliver en stor del af Radio24syv, inklusiv hovedsædet, flyttet til Vestdanmark. Vi sikrer dog, at der fortsat er en redaktion i København, sådan at de signaturprogrammer, som har gjort, at Radio24syv har fået så godt fat i danskerne, kan fortsætte, siger kulturministeren til Ritzau natten til fredag.

- Men hovedvægten bliver altså lagt på, at en stor del af Radio24syv skal flyttes vest for Storebælt, siger hun og tilføjer, at det endnu ikke vides hvor til.

Dokumentation: Læs hele teksten for medieaftalen 2019-2023 her

Af aftaleteksten fremgår det, at udgangspunktet er, at mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere på Radio24syv, inklusiv freelancemedarbejdere, samt alle administrative medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt.

Den nye medieaftale er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti for perioden fra 2019 til 2023.

Blandt aftalens hovedpunkter er bedre vilkår for de digitale nyhedsmedier, to nye public service-kanaler, en forøgelse af public service-puljen, øget støtte til den regionale og lokale nyhedsformidling, en afskaffelse af licensen, støtte til dansk film samt en fokusering af DR.

Fra Dansk Folkeparti er kulturordfører Alex Ahrendtsen og medieordfører Morten Marinus især tilfredse med, at aftalen styrker de regionale og lokale medier, og at der bliver skabt nye medier vest for Storebælt.

Regeringen og DF har på forhånd været enige om, at der er behov for at styrke balancen mellem landsdækkende og lokale samt regionale medier, fortæller kulturminister Mette Bock.

- Medieaftalen giver derfor lokale og regionale nyhedsmedier et økonomisk løft, også til de små helt lokale distrikts- og ugeaviser, siger hun.

Det maksimale årlige støttetilskud til de trykte nyhedsmedier øges, så lokale og regionale medier tilgodeses i forhold til de landsdækkende nyhedsmedier.

25 millioner kroner øremærkes årligt fra 2020 til 2023 til en pulje, der skal styrke distrikts- og ugeaviser i hele Danmark.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Debat: Røde lejesvende
Erling Askjær Jørgensen
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Demokratiet i EU er råddent

Anders Vistisen
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden.

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her