Annonce
Politik

Regioner kræver flere penge til sundhed

Regeringen vil se større effektivitet i regionernes sundhedsudgifter, siger finansminister Kristian Jensen.

Regeringen vil have mere ud af det milliardbeløb, som staten årligt giver til regionerne for at drive sygehuse og andet sundhedsvæsen.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V) efter sit første møde om næste års budget med Danske Regioners formand Stephanie Lose (V).

- Det er vigtigt for regeringen, at vi får en ambitiøs aftale om at nyttiggøre de mange milliarder, vi giver til sundhedsvæsenet. Så de i højere grad kommer borgerne til gode, siger Kristian Jensen.

Regionerne kræver flere penge til flere ældre

- Vi skal kigge på, om nogle af de penge, der bruges af Danske Regioner kan bruges bedre. Og om vi kan prioritere psykiatri i det store budget, som regionerne har.

Regeringen vil erstatte kravet om to procent højere effektivitet, som hospitalerne har været underlagt i mange år, med en anden metode.

- Vi har klart sagt, at vi skal have et andet redskab til effektivisering og styring. Det kan sikre, at vi bruger teknologien bedre og mere effektivt. Det skal også komme patienterne til gode, siger finansministeren.

Danske Regioner ser sagen anderledes, siger formanden Stephanie Lose.

- Der er brug for et substantielt løft for sundhedsvæsenet. Vi vil gerne komme ud fra forhandlingerne med flere penge til at drive sundhedsvæsen. Og styrke driften på sygehusene, siger Stephanie Lose.

Debat: Én nattevagt til 42 ældre er vanvittigt

Hun vil ikke sige, hvor meget mere regionerne kræver.

- Tallene holder vi i forhandlingslokalet, siger Stephanie Lose.

Danske Regioner kræver flere penge til dyrere medicin, flere patienter på sygehuse og i psykiatrien.

Danske Regioner henviser til tal over udviklingen fra 2009 til 2017. Der er 300.000 flere somatiske patienter. Det er en stigning på 12 procent. Der behandles 41.000 flere psykiatriske patienter. Det er 37 procent flere end før.

Og der bruges 3,3 milliarder kroner mere på hospitalsmedicin. Det er en stigning på 59 procent. Samtidig er der kun ansat under fem procent flere læger, sygeplejersker, sosu-assistenter og andet sundhedspersonale.

Danmark bruger ifølge de vestlige landes økonomiske organisation OECD 7,8 procent af bruttonationalproduktet, BNP, til sundhedsudgifter.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Én nattevagt til 42 ældre er vanvittigt

Morten Siig Henriksen, byrådsmedlem i Syddjurs for SF, Hornslet

Det er dybt uanstændigt, at vi er kommet dertil, hvor der spilles hasard med de ældres sikkerhed.
Kronik: Jeg er sindssyg, men det skal vi ikke tale om

Katrine Læbo, studerende, Risskov

Hvornår har du senest oprigtigt spurgt en bekendt om, hvordan det går, og faktisk turdet høre svaret?
Kronik: Vores sygehuse gør det fremragende
Tage Søndergård Kristensen
Det er stærkt bekymrende, at politikere ønsker at eksperimentere med sygehusområdet, som fungerer så godt. Synes politikerne, at erfaringerne med Skat, DSB, Post Danmark eller andre statslige institutioner ligefrem er opmuntrende?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her