Annonce
Politik

Pia Kjærsgaard rystet over liste med opfordring til drab på danske politikere

Folketingets formand vil nu i fortrolighed undersøge sagen nærmere, oplyser hun.

Folketingets formand er på vegne af medlemmerne rystet over, at private adresser florerer på hjemmesider sammen med en opfordring til drab. Arkivfoto: Finn Frandsen

På en række sider på internettet opfordrer en eller flere ukendte bagmænd til at angribe og dræbe en række personer i Danmark herunder flere politikere.

En liste med både tekst og videolinks opremser blandt andet navnene på samtlige folketingsmedlemmer og deres adresser, fortæller DR's P1 torsdag. Jyllands-Posten har også set det materiale, som stadig er tilgængeligt på nettet.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), tager oplysningerne meget alvorligt. Hun havde intet hørt om listen og oplysningerne før, men nu vil hun undersøge sagen nærmere i sin rolle som formand.

»Det her er en rigtig grim sag, som jeg tager meget alvorligt, og derfor bliver jeg nødt til at finde ud af, hvad det nærmere drejer sig om,« siger hun til Jyllands-Posten.

Medie: Detaljeret liste på internettet opfordrer til drab på danske politikere

På én hjemmeside med jihadistisk indhold linker en anonym bruger blandt andet til en turistvideo optaget nær en af statsministerens boliger, ligesom der gives anvisninger til, hvordan man finder hans og andre politikeres familiemedlemmer. Indholdet har ligget online i halvandet år.

I ét tilfælde, hvor en bestemt politiker har hemmelig bopæl, nævnes det, at vedkommende måske er flyttet fra en bestemt adresse. I stedet nævnes vedkommendes forældre ved navn samt deres privatadresser.

»Det er i den grad modbydeligt, hvis der ligger oplysninger om politikeres private adresser og lignende,« siger Pia Kjærsgaard.

Ekspert om DF-forslag: Det er lovligt at skyde en dansk syrienkriger på vej ned efter mælk

Hun forventer, at PET er i stand til at imødegå og undersøge sådanne trusler og forhindre, at de bliver til virkelighed. Samtidig afviser hun, at ville kræve en offentlig information om listen og dens ukendte bagmænd.

»Jeg skal ikke afkræve PET offentlige forklaringer. Der er nødt til at være en fortrolighed. Men på en eller anden måde må vi få nogle svar, som vi kan give til folketingsmedlemmerne,« siger hun.

Pia Kjærsgaard har flere gange tidligere kritiseret internettet for at være hjemsted for ekstreme ytringer og en grov, nedladende tone på eksempelvis sociale medier. I dag gentager hun budskabet om, at der findes mange mørke afkroge i cyberspace:

»Hvor internettet på mange måder kan være en velsignelse, kan det sandelig også være en forbandelse. Der ligger så meget uhyggeligt indhold derude,« siger Pia Kjærsgaard.

P1 Dokumentar har forgæves forsøgt at få både PET, Justitsministeriet og Statsministeriet i tale om sagen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her