Annonce
Politik

S: Boligområder må højst have 30 procent indvandrere

Parallelsamfund bekæmpes med bedre balance i boligområder, mener udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S).

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Der må højst bo 30 procent ikke-vestlige indvandrere i udsatte boligområder. Det skal et bredt politisk flertal vedtage i en ti års plan.

Det siger Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye.

- Vi skal leve sammen i dette samfund. Vi skal ikke leve adskilt i hver vores parallelsamfund, siger han.

En analyse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at cirka 28.000 familier i Danmark lever i parallelsamfund, hvor det er kendetegn, at få går på arbejde, at der ikke tales dansk, og hvor man kun møder personer med udenlandsk oprindelse.

Regeringsanalyse: 28.000 familier lever i parallelsamfund

Et parallelsamfund optræder ikke kun i de 22 boligområder på regeringens ghettoliste. Der findes parallelsamfund med i alt 74.000 personer i Danmark, mener analysen.

- Der er taget fornuftige skridt flere steder i Danmark. Gellerup-planen i Aarhus er et af den. Vi skal have blandet boligformerne, så ejere og lejere bor mere blandet, mener Mattias Tesfaye.

- Så skal vi have en boliganvisning, så de, der anvises en bolig, ikke alle har udenlandsk baggrund. Så skal vi lade nogle lejligheder stå tomme, hvis det skal til for at sikre den rigtige sammensætning af beboere.

Mattias Tesfaye erkender, at regeringens kommende udlændingeplan bliver den sjette siden 1994. Og Socialdemokratiet har lige fremlagt sit udlændingeudspil.

Fakta: 74.000 skønnes at leve i parallelsamfund

Så det har ikke rigtig rykket?

- Nej. Det er rigtigt. Der er kun sket én ting de seneste 20-30 år: Adskillelsen mellem os er blevet større. Der er flere boligområder med en højere andel af indvandrere. Det svækker integrationen, siger Mattias Tesfaye.

- Socialdemokratiet appellerer til, at et bredt flertal går sammen om en målsætning. Hvis man i ti år fører aktiv boligpolitik og blander boligområder, så vil det være muligt, at ingen områder har over 30 procent indvandrere.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Advarsel mod at øge pensionsalderen

Store pensionsselskaber advarer om, at det er nødvendigt at give nedslidte danskere mulighed for at forlade arbejdsmarkedet før tid, hvis pensionsalderen fortsat skal stige. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Til grin med dit affald

Mikael Jalving
Kunne man ikke få blot én af landets utallige journalister til at undersøge, hvorvidt affaldssorteringen egentlig fungerer i de danske kommuner?

Blog: DF bør melde sig ind i kampen

Morten Løkkegaard
Det politiske kaos i Storbritannien efter brexit betyder, at danskerne har gennemskuet konsekvenserne af dansk enegang i Europa.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her