Annonce
Politik

Socialdemokratiet parat til at stemme for Løkkes finanslov

Regeringen kan regne med S-stemmer ved tredjebehandlingen af finansloven. »Forrykt,« mener EL.

Mens Liberal Alliance sår tvivl om, hvorvidt regeringspartiet vil stemme sin egen finanslov igennem, fastslår S-toppen nu, at det store oppositionsparti vil stemme for den borgerlige finanslov, når den skal færdigbehandles i Folketinget den 22. december.

»Statsministeren har sagt, at den samlede regering stemmer for finansloven. Det lægger vi til grund. Og derudover er den socialdemokratiske holdning velkendt. Vi stemmer som ansvarligt parti for finansloven ved tredjebehandlingen,« siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) i en skriftlig kommentar.

Han har tidligere slået fast, at S »altid, altid stemmer for tredjebehandlingen af finansloven«.

Højst usædvanligt har Liberal Alliances ledelse sagt, at partiets støtte til regeringens finanslov er betinget af, at blå blok lander en aftale om skattelettelser og udlændingestramninger inden jul.

»Jeg er enig i, at vi får en skatteaftale, inden vi kommer til tredjebehandlingen. Og det er forudsætningen for, at tredjebehandlingen går godt,« sagde økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), kort efter aftalen om finansloven var faldet på plads sidste fredag.

Dermed kan Socialdemokratiet i yderste konsekvens være med til at afmontere Liberal Alliances trussel mod sin egen regering.

For Dansk Folkeparti tror på ingen måde på en hurtig aftale om skat og udlændinge.

»Jeg tror, det bliver meget svært at blive færdig inden jul,« sagde partiformand Kristian Thulesen Dahl mandag.

S-toppens position står i kontrast til den linje, som V-formand Lars Løkke Rasmussen lagde, da han var i opposition. Han afviste at stemme for en finanslov, som rød blok ikke kunne enes om.

»Derfor får du aldrig mig til at give et løfte om at trykke på den grønne knap,« sagde Løkke Rasmussen i 2011.

Enhedslisten kritiserer S.

»Det er forrykt, hvis Socialdemokratiet vil sikre regeringen et flertal for en finanslov, som den ikke har flertal for, fordi den står i den absurde situation, at et regeringsparti vil stemme imod regeringens finanslov,« siger finansordfører Pelle Dragsted (EL).

Finansminister Kristian Jensen (V) udtaler i et skriftligt svar:

»Alle er velkommen til at stemme for finansloven.«

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: Svar udbedes, DF
Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Debat: Den mest retfærdige skat i Danmark
Lasse Haugaard Pedersen, medlem af DSU’s forretningsudvalg, Aabyhøj
I påsken kom det frem, at LA varsler med at reducere arveafgiften ved næste finanslovsaftale.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Muhammed Ali og underkastelsens kultur

Mikael Jalving
Friheden er det eneste sprog, vi taler, og det får mange til at tale udenom det egentlige, når det gælder islam.

Blog: Nej, en høne er ikke min søster af en anden art

Anna Thygesen
Jeg har lagt mig ud med Go Vegan-folket, og det skal man ikke gøre. Jeg er seriøst nervøs for, hvad det skal ende med, hvis de på nogen måde får gang i en større bevægelse.

Blog: Danmark er for lille til vilde ulve

Christian Rabjerg Madsen
Ulven har skabt utryghed i Vestjylland, hvor eksperter fra Aarhus Universitet anbefaler, at børn ikke opholder sig alene i skove med ulve. Den utryghed skal vi tage alvorligt, og det er årsagen til, at ulven skal indfanges i Danmark.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her