Politik

Byrødder på Læsø skal tænke sagerne igennem over weekenden

Mulige kupmagere fra Læsøs kommunalbestyrelse har holdt møde over en kop kakao uden resultat.

Den siddende borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen (V), og kommunalbestyrelsens enlige socialdemokrat, Folmer Hjort Kristensen, har holdt et møde torsdag, hvor de "har set hinanden i øjnene", lyder det fra venstremanden.

Et muligt borgmesterkup kan være undervejs i landets mindste kommune, Læsø, hvor Dansk Folkeparti ellers fik sin første reelle borgmesterpost nogensinde onsdag aften.

I hvert fald har øens vragede V-borgmester, Tobias Birch Johansen, og kommunalbestyrelsens enlige socialdemokrat, Folmer Hjort Kristensen, holdt et møde torsdag, hvor de "har set hinanden i øjnene", lyder det fra venstremanden.

- Vi har fået en god snak, om hvad kan vi foretage os de næste fire år, og hvordan vi kan få løst den knude, vi står i her. Vi aftalte at gå hjem og tænke over sagerne i løbet af weekenden. Og måske kommer der så en løsning, siger Tobias Birch Johansen.

Tre - måske fire - kommuner står uden ny borgmester: Disse kandidater er i spil

- Forhandlingerne har hele tiden været åbne for mit vedkommende, tilføjer han.

Onsdag aften blev et flertal på fem ud af ni mandater i Læsøs nyvalgte kommunalbestyrelse enige om at pege på Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti, Læsø Listen og socialdemokraten Folmer Hjort Kristensen gik sammen uden om Venstre, selv om det liberale parti blev klart det største i kommunalbestyrelsen ved valget med fire mandater.

Det gjorde den siddende venstreborgmester vred. Han stod tilbage med en følelse af, at forhandlingerne slet ikke var kommet i gang for Venstres vedkommende.

DF kuppede sig til borgmesterpost: »Det er kraftedeme ikke respektfuldt over for vores borgere«

Torsdag åbnede Tobias Birch Johansen så for en ny konstituering med Folmer Hjort Kristensen som borgmester.

Den idé har socialdemokraten indtil videre hverken sagt klart ja eller nej til, ligesom venstremanden ikke direkte vil sige, om han er parat til pege på socialdemokraten som borgmester.

- Vi holdt møde og snakkede en times tid. Jeg blev budt på en kop kakao, men det blev ikke til ret meget andet end den kop kakao, der rigtig kom på bordet, siger Folmer Hjort Kristensen.

"Første" DF-borgmester: »Jeg har ikke tænkt mig at lægge mig ned på ryggen«

- Det bedste vil være, hvis vi kan lave en fælles konstituering. Min dør er altid åben, og alle har mit telefonnummer, siger han.

Forhandlingerne om konstitueringen kan i princippet løbe helt frem til det konstituerende møde, som skal afholdes i perioden 1. december til 15. december.

På det konstituerende møde bliver de politiske aftaler endeligt bekræftet. Først herefter er aftalerne bindende.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her