• For abonnenter

»Det er ikke tydeligt, hvad der er af konkrete kriterier for at få den grønne stjerne«

Seks danske restauranter er så bæredygtige, at de har fået Michelin-guidens nye, grønne stjerne. Men der er ingen konkrete kriterier bag anerkendelsen, og det møder kritik fra Forbrugerrådet Tænk, som også mener, det kan give et indtryk af greenwashing, når kun Michelin-restauranter kan modtage den grønne stjerne. 

Artiklens øverste billede
Ifølge køkkenchefen på Lyst, Daniel McBurnie, vælger restauranten at være bæredygtig »for tage et ansvar for branchen« Foto: Tobias Nicolai

Modsat den traditionelle, røde Michelin-stjerne havde køkkenchef Daniel McBurnie i efteråret 2021 håbet på – ja, næsten forventet – at få guidens nye, grønne stjerne. Da dommen faldt, kunne Restaurant Lyst i Vejle, hvor han styrer køkkenet, lade sig hylde med dem begge.

Daniel McBurnie er vokset op med den røde Michelin-stjerne,

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.