Efter 14 års ventetid har Noma fået sin tredje michelinstjerne

Noma er gået fra to til tre michelinstjerner. Imens kan Kong Hans Kælder glæde sig over stjerne nummer to.

Artiklens øverste billede
René Redzepi, der står bag Noma, kan nu prale af tre michelinstjerner. Arkivfoto: Thibault Savary/AFP

Restaurant Noma i København har for første gang nogensinde fået tre michelinstjerner.

Det står klart efter mandagens afsløring af Michelinguiden for lande i Norden i Stavanger i Norge.

Dermed blev Noma mandagens store nyhed. Restauranten har på trods af gentagne forudsigelser om, at den ville få den tredje stjerne, og flere kåringer som verdens bedste restaurant, holdt sig på to stjerner siden 2007.

Danmark har således to trestjernede michelinrestauranter. Den anden er Geranium i København, som har fået lov til at beholde sine tre stjerner.

Køkkenchef René Redzepi, der står bag restauranten, var i Norge ved mandagens michelinuddeling.

- Jeg er virkelig overrasket. Det har været 14 års ventetid, siger han.

Han takker samtidig både nuværende og tidligere samarbejdspartnere på Noma.

- I de gode stunder deler vi alting, og i de svære tider kommer vi igennem det sammen, siger han.

I en pressemeddelelse om de danske stjerner skriver Michelinguiden om Nomas hattrick:

- Med et team og en kulinarisk oplevelse, der fremstår stærkere end nogensinde efter nedlukningerne, når Noma toppen af verdensgastronomien.

- Restaurantens tætte forbindelse til naturen og holistiske tilgang resulterer i kreative og komplekse retter baseret på usædvanlige, sæsonprægede ingredienser.

Der er omkring 130 restauranter i verden, som i øjeblikket har tre michelinstjerner.

Mandagens michelinuddeling har også budt på en anden stor nyhed. Nemlig at restaurant Kong Hans Kælder i København for første gang er gået fra én til to michelinstjerner.

Kong Hans Kælder modtog den første michelinstjerne i 1983 som den første restaurant i Danmark.

Restauranten er den eneste nye tostjernede restaurant i årets nordiske guide.

- Med luksuriøse ingredienser og en rig smag, forankret i det franske køkken, formår Mark Lundgaard at sætte et distinkt præg på fuldendte, moderne retter, skriver Michelinguiden i en pressemeddelelse.

Samtidig får fire nye restauranter én stjerne i årets guide.

Det drejer sig om The Samuel i Hellerup, Substans i Aarhus, Syttende i Sønderborg og Lyst i Vejle.

I alt har 27 danske restauranter - inklusiv Færøerne - i år fået 38 stjerner.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.