Livsstil

Flere bliver smittet med kønssygdomme

På bare et år er antallet af gonorrésmittede ifølge kønsklinikken ved Aarhus Universitetshospital femdoblet.

Antallet af gonorrétilfælde, der blev behandlet i Aarhus, blev femdoblet fra 2015 til 2016. Arkivfoto

Antallet af kønssygdomme stiger i Aarhus. Klinikken for kønssygdomme i Aarhus havde sidste år 249 tilfælde af gonorré, hvor der i 2013 var et enkelt tilfælde. Ligeledes oplevede klinikken sidste år 42 tilfælde af syfilis, hvor der i 2013 kun var tre tilfælde. Det skriver TV2 Østjylland.

»Det er bekymrende. Det er et udtryk for, at folk er blevet mindre påpasselige, når de har sex med nye partnere,« siger Uffe Koppelhus, lægefaglig ansvarlig for kønsklinikken ved Aarhus Universitetshospital til TV2 Østjylland.

Kønssygdommen gonorré spreder sig eksplosivt i Danmark

Særligt gonorré var der en høj stigning i fra 2015 til 2016. I 2015 var der 51 tilfælde, men allerede året efter var det tal næsten femdoblet til 249.

Det er især de unge, der bliver smittet med kønssygdommene. Halvdelen af tilfældene af gonorré var unge mellem 15 og 25 år. Ifølge Sex og Samfund er det bl.a. fordi de unge ikke er gode nok til at bruge ordentlig prævention.

Læger fraråder apps som prævention

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her