Annonce
Musik

Stærkt dansk islæt i Tysklands Eurovision-bud

Den tyske sang bliver sunget af Michael Schulte, der taler dansk, og sangen er skrevet sammen med en dansker.

Han taler flydende dansk, har gået i dansk skole, og hans bud på en vindersang er skrevet af en dansker.

Hvis Tysklands Eurovision-finalist skulle gå hen at vinde, så er der i den grad også lidt stjernedrys til Danmark.

Michael Schulte er nemlig vokset op nær Flensborg i Sydslesvig blandt det danske mindretal, og så har han ovenikøbet gået i dansk skole.

Nye toner i grandprix: Gedigne melodier over gak og gøgl

- Jeg har elsket at vokse op med to forskellige sprog. Jeg tror, det er noget, der gør en en smule klogere og giver en et bredere syn på verden. Og samtidig har det danske sprog også gjort det lidt nemmere for mig at lære det engelske sprog – også når jeg skriver sange, fortæller Michael Schulte på flydende dansk ifølge DR.

Danske Thomas Stengaard er en af sangskriverne bag sangen "You Let Me Walk Alone", der er Tysklands Eurovision-bud.

Han har tidligere været en af kræfterne bag den danske vindersang "Only Teardrops", som Emmelie de Forest sejrede med i 2013.

Fakta: Værd at vide om Danmark i Eurovision

- På den måde er min sang jo også meget dansk, så jeg håber da, at danskerne vil stemme på mig, siger Michael Schulte ifølge DR.

Fakta: De seneste ti års Eurovision-vindere

Bookmakerne mener, at det kunne blive til en placering i top fem for Michael Schulte. Det danske bidrag "Higher Ground", som bliver sunget af Jonas Flodager Rasmussen, ligger ifølge bookmakerne cirka midt i feltet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her