Annonce
Kultur

Jyllands-Posten samler sin kulturredaktion i Aarhus

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Jacob Nybroe, flytter medarbejdere fra København til Aarhus for »at komme tættere på det levede liv, som mediehusets brugere er en del af«.

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe. Foto: Casper Dalhoff

Jyllands-Posten markerer sig i stigende omfang som en landsdækkende avis med udgangspunkt i Jylland og med veneration for København. Det skal også afspejles i Jyllands-Postens kulturdækning.

Det siger ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe, der på den baggrund har besluttet at samle hele kulturredaktionen i mediehuset i Viby i løbet af det næste halve års tid. Hidtil har størsteparten af redaktionen haft fast base på Rådhuspladsen i København. 

»Jyllands-Posten er Danmarks førende landsdækkende avis med en fuldstændig anerkendelse af hovedstadens betydning som et nationalt lokomotiv – også på kulturens område. Det ville være direkte provinsielt ikke at opholde sig ved de allerstørste kulturinstitutioner. Men skal vi følge kulturen uden for København, er det en stor fordel for os at bo midt i den. Ikke mindst, når det gælder ”hverdagskulturen”. Jeg ikke i tvivl om, at dette er den rigtige bevægelse for Jyllands-Posten,« siger Jacob Nybroe.

Jyllands-Posten bygger nyt midt i Aarhus: Første spadestik på fremtidens mediehus

Han slår fast, at samlingen af kulturredaktionen i Aarhus hænger nøje sammen med Jyllands-Postens overordnede strategi om at komme endnu tættere på mediehusets brugere. 

»Kultur er mere end det, der skal betales entré for. Det er også det liv, der leves efter arbejde over alt i landet. Det, der inspirerer os, udfordrer os og får os til at diskutere anskuelser og værdier,« siger han.

Nærvær og relevans

Jacob Nybroe mener, at Jyllands-Posten allerede i dag har en levende og god kulturdækning med en fin balance mellem genrerne.

»Men jeg forestiller mig, at den kan blive endnu mere levende og skabe mere nærvær og relevans, når kulturdækningen kommer tættere på det levede liv, som vore læsere er en del af,« siger han.

Byggeriet af Morgenavisen Jyllands-Postens nye domicil på Aarhus Havn er gået i gang. Illustration: Henning Larsen Architechts A/S
Jyllands-Posten beholder et uændret kontingent af anmeldere, der fortsat vil dække udbuddet af litteratur, musik, billede- og scenekunst på landets førende scener.

Kulturredaktions nuværende ansatte i København bliver alle tilbudt fortsat virke på kulturredaktionen i Aarhus. 

Kulturredaktør Peter Rosendal stopper, når den nye Aarhus-baserede redaktør er på plads. Han fortsætter i en anden ledelsesmæssig stilling på Jyllands-Posten. JP

JP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Når det bliver for meget

Her i smørhullet er der hele tiden nogen, som det ikke er let for. Måske skulle man lade være med at spørge folk så meget om, hvordan de synes det går.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her