Den skabende skole

Alternativet foreslår, at folkeskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser skal undervise i iværksætteri. De, der i dag lykkes med at starte deres eget, gør det nemlig på trods og ikke på grund af uddannelsessystemet.

Her har vi skabt en kultur, hvor arbejdslivet som lønmodtager er den oplagte og ofte også eneste mulighed, vi kan se. Alternativet ønsker at ændre fokus fra kun at kunne tage et job til også at kunne skabe et job.

At starte sit eget skal præsenteres for den studerende som en lige så oplagt mulighed som at blive lønmodtager. Det øgede fokus på at sætte noget i værk og kunne glædes over at skabe ved egen kraft vil være med til at give kommende generationer lyst, mod og evne til at starte egne virksomheder.

Undervisningen skal sikre, at eleverne bliver beriget med indsigt, viden og færdigheder og opnår modet til at handle.

Det vil sætte dem i stand til at omdanne potentiale til konkrete bæredygtige løsninger og frugtbare forretningsidéer. På den måde får de mulighed for at realisere deres idéer og præge samfundet.

Iværksætteri, innovation og bæredygtighed er en kompleks størrelse, der vedrører både håndværk, tankesæt og livsholdning.

Alternativet foreslår derfor at indføre iværksætteri som et tværfagligt og gennemgående forløb i folkeskolen, og at forløbet senere følges op på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Vores forslag er, at eleverne, enten individuelt eller i grupper, udvikler deres eget projekt fra idé til virkelighed og præsenterer resultatet for et eksternt panel af lokale professionelle.

Panelet kan bestå af iværksættere, forretningsfolk, organisationer eller offentlige institutioner, der har interesse i projektets emne.

Endeligt skal projektet vurderes på en konsekvent bæredygtighedstænkning, så forretningsidéerne lever op til den tredobbelte bundlinje: økonomisk, socialt og miljømæssigt.

Iværksætteri på skoleskemaet vil medvirke til at ændre vores tanker om arbejdsliv og jobskabelse og dermed bidrage til at gøre det lige så naturligt at skabe sit job som at tage et.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.