Annonce
Europa

Danske Sara så folk løbe fra angreb i Barcelona

Sara Høyrup måtte selv søge væk fra området omkring Ramblaen, hvor et formodet terrorangreb har såret flere og kostet liv.

Foto: Giannis Papanikos/AP

Danske Sara Høyrup befandt sig kun få hundrede meter fra stedet, hvor det formodede terrorangreb ramte Barcelonas travle turistgade, La Rambla, torsdag eftermiddag.

Hun sad på en åben restaurant, da der pludselig opstod tumult og folk begyndte at flygte.

»Der var en tydelig uro, men vi var et par gader væk, så det var ikke klart, hvad der foregik. Folk spurgte hinanden: "Hvad sker der? Hvad sker der?",« fortæller hun over telefonen fra Barcelona.

»Da jeg så de første 20 forskrækkede turister løbe forbi ude på gaden og én pludselig nævnte ordet ”attentat” gik det op for mig, hvad der foregik. Så besluttede jeg mig straks for at komme hjem.«

Sara Høyrup bor kun er par gader fra Ramblaen, og fra sin terrasse kunne hun se politiet bede folk om at søge væk fra området, som nu er spærret af. På kort tid var bevæbnede betjente fremme, og en helikopter svævede i luften over hende.

Hendes egen gade er blevet gennemsøgt af politifolk bevæbnet med maskinpistoler, fortæller hun.

Endnu står omfanget af angrebet ikke klart, men der er tale om en hvid varevogn, som ved 17-tiden bragede igennem en folkemængde på Ramblaen i den catalanske hovedstad.

Adskillige personer er såret og i skrivende stund meldes om op mod 13 dræbte.

Medie: Mistænkte gerningsmænd har taget gidsler og barrikaderet sig på restaurant

Trods de uhyggelige begivenheder, oplever Sara Høyrup ikke decideret paniske scener.

»Det er en underlig stemning, som er svær at beskrive. Her er anerledes, end her plejer, men folk er ikke stivnede af skræk. De er selvfølgelig forskrækkede, men tager det alligevel roligt. Her er normalt en meget afslappet stemning i Barcelona, og den indstilling er meget sund,« siger hun.

Desuden er catalanerne vant til terrortruslen.

»Barcelona har i lang tid haft en terrortrussel på 4 ud af 5. Men folk lever videre, og i modsætning til Belgien er det politi og ikke militær, der patruljerer i gaderne,« siger Sara Høyrup, som ejer og driver en tolkevirksomhed.

Overblik: Angreb med køretøjer i Europa

Mens hun taler med Jyllands-Posten er hun gået op til Plaza Universidad, hvor politiafspærringer forhindrer hende i at komme videre. I stedet melder folk sig som frivillige hjælpere, og Sara Høyrup hjælper med at tolke mellem politiet og de mange turister, der forsøger at komme tilbage til deres hoteller.

Senere oplyser hun, at hun har tilbudt sin frivillige tolkehjælp til hospitaler og civilforsvaret.

I skrivende stund står det ikke klart, hvem der står bag angrebet, som fandt sted ved 17-tiden. Spansk politi har dog oplyst, at der formentlig er tale om terror.

JP.dk følger situationen aftenen og natten igennem.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her