*

Europa

Myndigheder: Selvmordsbomber bag angreb i Manchester

Der er flere børn blandt de 22 dræbte.

Politiet i Manchester har på en pressekonference bekræftet, at det var en selvmordsbomber, der stod bag angrebet mod Manchester Arena mandag aften.

Selvmordsbomberen udførte angiveligt angrebet alene og er blevet bekræftet død på stedet. Politiet efterforsker eksplosionen som en terrorhandling og undersøger lige nu, om gerningsmanden har handlet på vegne af et radikalt netværk, eller om han var alene om handlingen.

Ved pressekonferencen opjusterede politiet desuden dødstallet til 22 og tilføjede, at der er børn blandt de dræbte. Det er endnu ikke kommet frem, hvor mange af de dræbte, som er børn.

Derudover skal 59 personer være blevet såret ved angrebet. De er blevet bragt til behandling på seks forskellige hospitaler omkring Manchester.

Omkring 21.000 mennesker - heriblandt mange børn og teenagere - deltog i koncerten, hvor popstjernen Ariana Grande optrådte. Sangerinden har angiveligt aflyst resten af sin turné i Europa og skriver på Twitter, at hun er »knust« og »tom for ord«.

Ariana Grande: »Jeg er tom for ord«

Sikkerhedseksperten Lee Dodderidge, som er tidligere ansat i landets nationale antiterror-kontor (Nactso), sagde tirsdag morgen til radiostationen Radio 5, at angrebet var »sofistikeret«. Han vurderer, at angrebet har krævet en hel del planlægning.

Der er tale om den værste terrorhandling i Storbritannien siden 2005, hvor over 50 mennesker blev dræbt ved samtidige angreb på Londons undergrundsbane og en dobbeltdækkerbus.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her