*

Europa

Medie: Tysk ambassadør stod skoleret i Tyrkiet efter Erdogan-satire

Når man laver sjov med den tyrkiske præsident på tysk tv, får det tilsyneladende konsekvenser.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan ler tilsyneladende ikke af tysk satire. Foto: AP

»Er valgresultatet dårligt, rykker han det på plads.«

»Kurdere hader han som pesten, dem vil han hellere bombe end trosfællerne ovre i IS.«

»En journalist, som skriver noget, der ikke passer Erdogan, ender i fængsel.«

Sådan lyder nogle af skudsmålene i den satiriske sang "Erdowie, Erdowo, Erdogan", baseret på melodien til Nenas "Irgendwie, irgendwo, irgendwann", som blev bragt i satireprogrammet "extra 3" den 17. marts.

Men selv om sangen i udgangspunktet var henvendt til et tysk publikum, er den tilsyneladende ikke gået hen over hovedet på satireofferet, den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Ifølge Der Spiegels oplysninger indkaldte det tyrkiske udenrigsministerium den tyske ambassadør Martin Erdmann til en samtale tirsdag i sidste uge, hvor han skulle forklare sig angående satireindslaget, som blev bragt på ARD. 

"extra 3" svarede igen på oplysningerne med at udpege Erdogan som månedens medarbejder på Twitter. 

Det tyske udenrigsministerium har ikke ønsket at udtale sig om sagen, men nyheden kommer kort efter at Erdogan i weekenden langede ud efter udenlandske diplomater og ambassadører for åben skærm.

Retssag mod tyrkiske journalister føres bag lukkede døre

Præsidenten var vred over, at bl.a. den tyske og amerikanske ambassadør havde været til stede under optakten til en retssag mod to regeringskritiske journalister, som risikerer livsvarigt fængsel.  

»Det er ikke deres land, det er Tyrkiet,« lød det fra Erdogan, som mente, at diplomaterne havde overskredet grænserne for deres repræsentative arbejde.

Journalisterne Can Dündar og Erdem Gül er tiltalt for at anskaffe sig og afsløre statshemmeligheder samt for spionage.

Konkret har de to offentliggjort videooptagelser, der skulle vise, at den tyrkiske efterretningstjeneste hjælper med at sende våben til islamister i Syrien.

Retssagen vil blive holdt for lukkede døre, hvilket har afstedkommet voldsom kritik, ligesom tiltalen mod journalisterne er blevet modtaget med rynkede bryn af bl.a. EU.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her