*

Europa

Svensk politichef: Vi kunne måske have forhindret overgreb

Rigspolitichefen i Sverige siger, at sagen om overgreb på festival vil blive undersøgt til bunds.

Efter at tysk politi er blevet beskyldt for at tie om udenlandske mænds overgreb mod kvinder i flere byer nytårsaften, er en tilsvarende sag nu ved at blive belyst i Sverige.

Svensk politi beskyldes for at tie om seksuelle overgreb

Politiet i Stockholm beskyldes nu også for at have mørkelagt en sag om overgreb på unge piger, der skulle være begået under ungdomsfestivalen "We are Stockholm" i den svenske hovedstad.

Det afslørede den svenske avis Dagens Nyheder søndag, efter at de havde fået fat i en intern politirapport.

Rigspolitichefen i Sverige, Dan Eliasson, afviser, at han har kendt til overgrebene, og han fastslår samtidigt, at sagen vil blive undersøgt til bunds.

»Hvis det er sandt, er det alvorligt på mange måder. Vi kunne måske have undgået, at flere piger var blevet krænket, hvis det var kommet frem i lyset tidligere. Det er ikke vores opgave at tage alle mulige politiske hensyn. Vi skal være konstante i vores offentlige kommunikation,« siger Dan Eliasson til den svenske avis Expressen.

Ifølge den interne rapport skulle politiet i Stockholm i to år havde haft kendskab til, at en gruppe af udlændinge forulempede piger på festivalen. Men udadtil beskrev politiet festivalen som ganske rolig og problemfri.

Af politiets interne notater fremgår det, at forulempelserne primært blev begået af en gruppe "af flygtninge fortrinsvis fra Afghanistan".

Rigspolitichefen blev også spurgt, om han er bekymret for, at der kan være sket overgreb andre steder i Sverige.

»Nej, det er jeg ikke. Jeg vil blive meget overrasket, hvis det er et udbredt fænomen. Jeg vil også blive meget skuffet. Men vi er nødt til at undersøge det her og se, hvad det ender med,« siger Dan Eliassson.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her