De tyske myndigheder vil skærpe indsatsen mod sexovergreb

Voldsomme uroligheder i asylcentre i delstaten Baden-Württemberg.

Artiklens øverste billede
Reaktionen kommer efter urolighederne nytårsnat i bl.a. Köln, hvor snesevis af mænd, der ifølge politiet var af arabisk eller nordafrikansk herkomst, overfaldt unge kvinder og i enkelte tilfælde begik voldtægt.

Tyskland vil aktivt bekæmpe seksuelle overgreb mod kvinder, overvejende begået af arabiske mænd i grupper, meddelte myndighederne søndag.

Reaktionen kommer efter urolighederne nytårsnat i bl.a. Köln, hvor snesevis af mænd, der ifølge politiet var af arabisk eller nordafrikansk herkomst, overfaldt unge kvinder og i enkelte tilfælde begik voldtægt. Samtidig meldtes om voldsomme uroligheder i asylcentre i delstaten Baden-Württemberg i det sydøstlige Tyskland.

Sexchikane og voldtægt

Forbundskriminalpolitiet (BKA) er bekendt med et »fænomen« i »nogle arabiske lande«, hvor grupper af mænd begår seksuelle overgreb mod kvinder i det offentlige rum, skrev avisen Welt am Sonntag i weekenden. Overgrebene går under betegnelsen »taharrush gamea«, hedder det.

»Politimyndighederne i de pågældende lande ser for det meste den slags overgreb ved store forsamlinger, f.eks. stævner og demonstrationer. Disse overgreb går fra sex-chikane til voldtægt,« oplyser BKA ifølge bladet.

Et sammenligneligt fænomen har indtil nu ikke været kendt i Tyskland, siger BKA.

Politiet er også opmærksom på tricktyverier, hvor der stjæles penge, mobiltelefoner og andre værdigenstande. Tricktyverierne har også været kendt i Köln, hvor myndighederne åbenbart ikke er skredet effektivt ind.

»De gerningsmænd, som er politiet bekendt, har det hidtil overvejende drejet sig om unge, nordafrikanske mænd,« oplyser BKA.

Angriber kom fra asylcenter

Søndag kom det desuden frem, at manden bag attentatet i Paris sidste uge, hvor to betjente blev truet på livet, opholdt sig på et asylcenter i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Attentatmanden, der var kendt under mindst syv identiteter, forsvandt fra centret for et par måneder siden, oplystes det. Manden blev dræbt af fransk politi.

Et nyt eksempel på overgreb mod kvinder fandt sted sent lørdag aften i et asylcenter i Ellwangen i Baden-Württemberg, meddeler myndighederne. Her forfulgte tre mænd en gruppe kvinder og sårede deres ledsager, som blev ramt af en flaske i hovedet. Mændene flygtede, men blev senere anholdt, skriver tyske medier.

Opgør med pulverslukkere

Senere på aftenen kom det til nye sammenstød, hvor yderligere to beboere blev kvæstet. 17 patruljevogne deltog i en aktion mod optøjerne, og politiet anholdt igen tre mænd.

En uge tidligere var der også et kæmpeslagsmål i Ellwangen. Omkring 50 asylsøgere slog hinanden med jernstænger og pulverslukkere. Der meldes om lignende overgreb andre steder.

Forbundskansler Angela Merkels borgerlige CDU vil skærpe straffen for udenlandske lovovertrædere. Partiet besluttede på et møde i weekenden, at asylsøgere og migranter skal miste retten til asyl også ved en betinget dom.

Forslaget skal den kommende uge drøftes med regeringspartneren, det socialdemokratiske SPD.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.