Annonce
International

Russisk journalist fundet dræbt af skud ved sit hjem

Den kritiske journalist og redaktør Dmitry Popkov blev dræbt af flere skud ved sit hjem i Sibirien.

Journalistik kan stadig være en farlig beskæftigelse i Rusland.

Torsdag blev en journalist, som beskæftigede sig med politikorruption, fundet fundet dræbt i byen Minusinsk i Sibirien, knap 600 km. øst for Ruslands tredjestørste by Novosibirsk.

Dmitry Popkov – som den dræbte hed – var chefredaktør for den regionale avis Ton-M, der blandt andet skrev kritisk om magthavere og korruption, skriver The Moscow Times.

Prisvindende journalist dræbt af bilbombe i Kiev

Den 42-årige redaktør blev onsdag aften fundet i et traditionelt russisk badehus uden for sit hjem – dræbt af flere skud.

Russiske efterforskningsmyndigheder formoder, at Popkov blev dræbt på grund af sit arbejde, skriver blandt andre Radio Free Europe

Avisen Ton-M blev grundlagt af Popkov selv i 2014 og havde som motto, at den »skrev om det, andre ikke talte om.« Dmitry Popkov er den anden russiske journalist, der bliver dræbt alene i år. I april blev en journalist og tidligere samvittighedsfange overfaldet og tæsket af ukendte gerningsmænd i Skt. Petersborg. Han døde senere af sine kvæstelser.

Mindst 57 journalister er blevet dræbt i Rusland siden 1992, viser en opgørelse fra den amerikanske Committee to Protect Journalists. Mest kendt er formentlig mordet på journalisten Anna Politkovskaja, som blev snigmyrdet i 2006.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her