International

Mystikken om MH370 fortsætter - havarikommissionen nægter at udlevere oplysninger om flystyrtet til pårørende

Myndighederne i Australien har givet efterforskerne mundkurv på.

Efter knap tre års eftersøgning blev jagten på det forsvundne fly i januar i år indstillet. Arkivfoto

Pårørende til de passagerer, der forsvandt med flyet Malaysia Airlines MH370 i marts 2014, er i oprør over den australske havarikommission ATSB.

Ifølge The Australian har myndighederne netop afvist en forespørgsel fra flere familier, som ønsker at se havarikommissionens dokumenter relateret til eftersøgningen af MH370. The Australian har også ønsket at få indsigt i sagens dokumenter, men ATSB har nægtet at udlevere flere detaljer om sagen.

Hvis informationen blev offentliggjort, kunne den »skade Australiens relationer til udlandet«, lyder det bl.a. fra ATSB.

Familierne ønsker eksempelvis at se vurderinger af, hvad der kan være sket med flyet, fra internationale eksperter fra de amerikanske og de britiske havarikommissioner samt eksperter fra Boeing.

Det engelsksprogede malaysiske medie Free Malaysia Today har talt med en australsk kvinde, hvis mand forsvandt med MH370. Hun forstår ikke, hvorfor myndighederne ikke vil offentliggøre oplysningerne.

»Jeg kan ikke komme på én god grund til, hvorfor man ikke skulle frigive oplysningerne, ud over at det får enten dem selv eller den malaysiske regering til at virke inkompetente hvad angår eftersøgningen. Men det handler ikke om ikke at tabe ansigt. Det handler om folks liv,« siger enken Danica Weeks, som også er talskvinde for gruppen af efterladte til ofrene fra MH370.

Efter 1.046 dage: Eftersøgningen af MH370 er stoppet

Ifølge The Australian har ATSB advaret sine ansatte om, at det kan give en fængselsstraf på op mod to år, hvis de tager sagen i egen hånd og lækker dokumenter fra efterforskningen til offentligheden.

Efter knap tre års eftersøgning blev jagten på det forsvundne fly i januar i år indstillet. Man fandt aldrig vraget, men enkelte vragdele, som i 2015 skyllede op ud for Afrikas kyst, blev knyttet til MH370.

Boeing 777-flyet forsvandt 8. marts 2014 med 239 mennesker om bord. Kl 01:19 om natten meldte andenpilot Fariq Abdul Hamid til de malaysiske luftkontrolmyndigheder, at alt var OK, med et »all right, good night«.

Det skete, umiddelbart før flyet fløj ind i vietnamesisk luftrum og var de sidste ord, man hørte fra flyet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her