*

International

Derfor er det meget muligt, at MH370 snart bliver fundet

Den australske leder af efterforskningen af Malaysia Airlines fly MH370 er optimistisk. Flyet er snart fundet, mener han.

Det forsvundne Malaysia Airlines fly MH370 forventes at blive fundet inden for de næste fire måneder. AP Photo/Rob Griffith

Det er snart to år siden, at Malaysia Airlines fly MH370 forsvandt fra radaren med 227 passager og 12 ansatte om bord på en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing.

Siden slutningen af marts 2014 har australske, malaysiske og kinesiske myndigheder ledt efter flyet. Man har arbejdet ud fra en teori om, at flyet løb tør for brændstof og herefter styrtede ned i det Sydindiske ocean uden for Australiens vestlige kyst, mens flyet var på auto-pilot. Tilbage i juli sidste år fandt man en del af en vinge fra flyet på den franske ø Réunion.

MH370-pårørende sagsøger Malaysia Airlines

Og nu mener lederen af efterforskningen, australske Martin Dolan, at resten af flyet vil blive fundet inden for de næste fire måneder. Det er på trods af, at efterforskningen nu indleder sit sidste stadie, skriver The Guardian.

»Vi har undersøgt tre ud af fire dele af området, og eftersom vi ikke har fundet flyet i de områder, er chancen for at vi finder det i det sidste område nu højere,« siger Martin Dolan til The Guardian.

Han forklarer, at det område, de skal til at undersøge, er seks dages sejllads fra nærmeste kyst og med vanddybder på op mod 6.000 meter. Området er ikke kortlagt, og det undersøges i et tempo på to knob, hvilket svarer til gå-tempo.

»Vi har stadig et stort område, der skal undersøges inklusiv områder, hvor vi vurderer, at flyet højst sandsynligt vil være,« siger Martin Dolan.

Ny teori om MH370: Passagerer overlevede styrtet

Australien, Malaysia og Kina har til sammen brugt knap 148 mio. dollars på efterforskningen, som flere har udvist kritik over for. Til The Guardian udtaler journalist Jeff Wise, at der er på tide at opgive de oprindelige teorier og i stedet opstille nye hypoteser. I et blogindlæg har han blandt andet beskyldt Ruslands præsident, Vladimir Putin, for at have stået bag en hijacking af flyet.

En del af de pårørende tror heller ikke på Dolans vurdering. En af disse er 62-årige Gao Xiangyin, hvis datter, svigersøn og tre-årige barnebarn var om bord på flyet. Hun mener, at passagerne stadig er i live.

»Jeg tror på, at min familie stadig er i live. Og derfor venter jeg her. Jeg har ventet i to år på, at de skulle komme hjem,« har hun fortalt The Guardian. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her