Fotograf er flyttet på landet og har byttet modeskoene ud med hundehår

Ægtepar har virkeliggjort deres drøm og startet en hundebørnehave.

Artiklens øverste billede
Foto: Rolf Flor.

Mange hunde sidder derhjemme hele dagen og venter på, at deres ejer skal komme hjem. Men der findes et alternativ i Farum, hvor hunden kan blive passet i en børnehave og på den måde slippe for kedsomheden, få brugt energi hele dagen og møde andre hunde.

Rolf Flor er tidligere fotograf og laver portrætter af hundene i sit studie. Foto: Rolf Flor.

Det er Line Ladefoged og Rolf Flor, som står bag projektet 'Vi Passer Hund', der startede i 2014 og siden har haft stor succes. Hundene løber frit imellem hinanden udenfor på de 9000 kvm. jord, der hører med til gården, og Rolf Flor har fundet sig godt til rette i jobbet som hundepædagog.

»Det er lidt ligesom at passe børn. Når de leger udenfor, så kan jeg høre på deres gøen, om der er ballade, selvom jeg sidder indenfor,« siger Rolf Flor.

Han understreger dog, at hundene aldrig er udenfor, uden han selv eller Line er der til at holde øje og lege med dem.

Når de har fødselsdag, så har de hundesnacks med til de andre hunde i klassen

Rolf Flor, Stifter af hundebørnehaven 'Vi Passer Hund'

Udover børnehaven driver parret også et hundehotel, der giver mulighed for, at hundene kan bo på gården i en længere periode, imens ejerne eksempelvis er på ferie.

Rolf Flor er tidligere fotograf, så en af gårdens bygninger er lavet til et fotostudie, hvor han fotograferer hundeportrætter, hvilket har været populært hos ejerne.

Foto: Rolf Flor.

I Danmark er pasningstilbuddet ikke et udbredt koncept. Men Line Ladefoged og Rolf Flor fik ideen, da Rolf mistede sit job som reklamefotograf, kort inden de flyttede ud på gården.

»Det kickstartede drømmen om at få flere hunde, og nu kom der så en mulighed for at passe dem og tjene penge på det samtidig,« siger han.

Han fortæller, at en del af ideen også blev født ud af deres eget behov for sådan et sted, da de skulle på ferie og ikke kunne finde et sted, hvor deres hund ikke blev sat i bur under opholdet. Og i hundebørnehaven er der ingen bure - i stedet skal hundene screenes, inden de kan starte i børnehaven.

Foto: Rolf Flor.

»De skal være glade og have en naturlig interesse i hundeflokken og menneskene, for det er vigtigt, at de kan omgås de andre. Jeg vil ikke støve dem væk i en staldbygning og putte dem i bur. De er frie på grunden og i huset, så de må ikke komme op at slås,« siger Rolf Flor.

Parrets første og ældste hund, Filip, er med til screeningen, hvor den nye hund bliver introduceret til stedet og de andre hunde. Men det er ikke alle, der bliver godkendt.

»Vi sender en hund hjem i ny og næ, hvis den ændrer adfærd i forløbet. Det kan være en unghund, som bliver dominerende. Vi har også jagthunde, der støver terrænet op natten lang og ikke vil ind. Så må vi ringe til ejerne,« siger han og tilføjer, at de er blevet bedre til at vurdere hundene i screeningsprocessen, hvilket også gør det nemmere senere hen.

Foto: Rolf Flor.

Hundene i børnehaven har daglige rutiner og faktisk flere ligheder med de børnehaver, vi normalt kender til.

»Når der er optræk til ballade, og de bliver for vilde, så tager vi dem med indenfor og giver dem en pause, så de kan slappe lidt af. Over middag får vi en bid mad sammen, og nogle skal have en tvungen time out. Bokserhundene har svært ved at få vejret, når de bevæger sig meget, så de skal lige ind og have lidt vand og fred, inden de falder om,« siger Rolf Flor.

Foto: Rolf Flor.

Der er god stemning i børnehaven, og Rolf Flor har planer om at indføre flere aktiviteter, som kan minde om 'rigtige' børnehaver.

»Når de har fødselsdag, har de hundesnacks med til de andre hunde i klassen. Og næste år skal de have en karakterbog hver eller noget i den stil,« siger han.

Hundebørnehaven har lukket i næste uge, og alle børnehavehundene har derfor fået en goodiebag med hjem med forskellige snacks og legetøj i.

Foto: Rolf Flor.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.