Indland

Tre danske universiteter i top 100 over eliteuniversiteter

Ny rangliste placerer både Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet på top 100.

Københavns Universitet snupper en placering som nummer 33 på Times Higher Educations nye rangliste over de 200 bedste europæiske universiteter. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan

Både Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet er kommet i fornemt selskab blandt Europas elite.

Det viser en ny undersøgelse fra det britiske magasin, Times Higher Education, der kortlægger Europas 200 bedste universiteter.

Mens Københavns Universitet snupper en placering som nummer 33, kommer Aarhus Universitet ind som nummer 46 og Danmarks Tekniske Universitet lander på en 82. plads.

Opgørelse: Københavns Universitet er Nordens bedste

Prorektor ved Københavns Universitet Lykke Friis er tilfreds med placeringen.

»De enkelte rankings kan variere meget fra år til år på grund af skiftende opgørelsesmetoder, men den kommer i forlængelse af generelt pæne placeringer på flere af de vigtigste rankings de seneste år både i verden og Europa, og det har naturligvis betydning for vores evne til at tiltrække internationale forskertalenter og dygtige internationale studerende,« skriver hun.

Siden 2004 har Times Higher Education hvert år udgivet en rangliste over verdens bedste universiteter. Den netop offentliggjorte liste er den første, der udelukkende fokuserer på de europæiske universiteters præstationer.

Undervisningsform, forskning, international profil og samarbejde med erhvervslivet er nogle af de faktorer, som magasinet kigger på, når de sammenligner universiteterne med hinanden.

Rangliste: Aarhus Universitet er ude af verdens top 100

Phil Baty, der er redaktør ved Times Higher Education, forklarer, at den nye analyse gør det muligt at undersøge styrkerne i Europa mere indgående. Og Danmark gør det rigtig godt, fastslår han overfor Jyllands-Posten:

»Undersøgelsen viser, at Danmark er en meget stærk performer i Europa.«

Også Aalborg Universitet, Copenhagen Business School og Syddansk Universitet er repræsenteret på listen – dog på top 200.

Aalborg Universitet og Copenhagen Business School deler en 121. plads, mens Syddansk Universitet er havnet på en 141. plads.

Københavns Universitet i top 100 over eliteuniversiteter

Storbritannien har det højeste antal universiteter på den nye rangliste. Hele 46 universiteter ligger på top 200, inklusiv syv i top 10. De tre højstplacerede universiteter er ligeledes britiske, nemlig henholdsvis University of Oxford, University of Cambridge og Imperial College London.

Sidste år lå Københavns Universitet på en 82. plads på Times Higher Educations liste over verdens bedste universiteter, der udkommer hvert år i september.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her