*

Indland

Dukkebarn, finke og Hellepigen: Læs det omdiskuterede blogindlæg

Twitter og Facebook gløder pga. utilfredshed med de ord, som JP-blogger bruger om Helle Thorning-Schmidt.

JP Blogs har en række bloggere tilknyttet, som jævnligt sætter gang i diverse netdebatter. Ofte handler det om uenighed i holdninger og meninger. I dag handler debatten om tonen og sprogbruget.

JP-blogger Mikael Jalving har publiceret et indlæg under overskriften "Farvel til finken", hvor han bl.a. kalder Helle Thorning-Schmidt for dukkelise, dukkebarn og Hellepigen.

Mikael Jalving

Debattør og blogger hos Jyllands-Posten. Historiker og forfatter til flere bøger, senest Søren Krarup og hans tid (2014), Absolut Sverige (2011) og Mig og Muhammed (2010).

Dét sprogbrug er ikke i orden, lyder det i adskillige kommentarer på nettet.

Tidligere på dagen skrev Politikens journalist Ditte Giese i et tweet "Respektsløst at kalde vores tidl statsminister finke, dukkebarn osv. Rendyrket sexisme, pinligt @jyllandsposten!"

Siden da er blogindlægget blevet delt og kommenteret flittigt på de sociale medier, f.eks. af Per Vers på Facebook, og ifølge trendsmap trender @jyllandsposten på Twitter i øjeblikket pga. den store omtale.

Den megen snak om Jalvings sprogbrug på de sociale medier gør, at blogindlægget pt. ligger nr. 1 på listen over mest viste artikler, indslag og indlæg på jp.dk.

Mikael Jalving forsvarer indholdet sin blog, og Jyllands-Postens debatredaktør Jette Elbæk Maressa svarer på kritik:

Debattør forsvarer at kalde Thorning finke og dukkebarn

Læs indlægget og vurder selv, hvad du mener om Mikael Jalvings tone:

Farvel til finken

Helle Thorning-Schmidt forlader dansk politik, og det har naturligvis hele tiden været planen, ind på scenen og ud igen, videre, fremad, op.

Læs blogindlægget

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Blog: Farvel til finken
Mikael Jalving
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her