*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Indland

Eksperter betænkelige ved pædofiles brug af børne-sexdukker

En japansk mand har i mere end 10 år produceret og solgt sexdukker, der til forveksling ligner børn, til kunder verden over herunder pædofile.

Kan en sexdukke, som til forveksling ligner et barn, forhindre pædofile i at begå overgreb mod rigtige børn?

»Brugen af sexdukker kan for nogle pædofile medvirke til, at de bagefter ikke udlever deres fantasi på rigtige børn, mens det for andre kan medføre en udvikling, således at de vil søge mere,« siger han.

Ifølge Thomas Hammerbrink, som i en årrække har behandlet pædofile og sexforbrydere på Sexologisk Klinik på Rigshospitalet og siden fungeret som privatpraktiserende psykolog, afhænger det af, om den pædofile er i stand til at kontrollere sin adfærd.

Japaner sælger barnesexdukker til hele verden: »Jeg hjælper folk med at udtrykke deres lyster«

Peter Fagan fra John Hopkins School of Medicine siger til avisen The Atlantic, at sådanne sexdukker formentlig vil have »en forstærkende effekt« på de pædofile tanker, og han mener også, at de pædofile i højere grad vil handle på disse lyster.

Påstanden om, at tankerne hos de pædofile kan forstærkes ved brug af sexdukker, er Thomas Hammerbrink overordnet enig i.

»Jeg tror også, at de her dukker har en sådan forstærkende effekt på den pædofile forestilling, men så er det jo spørgsmålet, om den pædofile vil handle på det,« siger han.

Japaneren Shin Takagi har igennem de sidste 10 år produceret og solgt sexdukker, der ligner børn ned til fem års alderen, til kunder i hele verden. Dukkerne er anatomisk korrekte og fremstår derfor virkelighedstro for det blotte øje.

»Jo mere virkelighedstro dukkerne bliver, jo svære kan det blive for den pædofile at skelne mellem dukker og børn,« siger Thomas Hammerbrink og fortsætter:

»Hvis man som pædofil oplever, at det er i orden, at have sex med en dukke, der er så livagtig, så vil grænsen for nogle mellem dukkebørn og rigtige børn udviskes«.

Pædagoger: Dialog er midlet mod pædofili

Børneorganisationen Red Barnet vurderede på baggrund af udenlandske undersøgelser tilbage i 2008, at 30.000 danske mænd har fantasier om at have sex med børn.

»Vi har jo ikke nødvendigvis 30.000 forbrydere. Nogle er jo blot pædofile i fantasien, hvilket ikke er kriminelt, mens andre er det i forhold til børneporno og overgreb på børn,« siger Thomas Hammerbrink.

I dag ved vi pga. manglende forskning på området reelt ikke, hvor udbredte den slags tanker er blandt befolkningen.

Der er desuden ingen officielle tal på antallet af overgreb begået af kvinder, men internationale undersøgelser peger på, at kvinder står bag mellem 10 og 30 procent af alle seksuelle overgreb mod børn.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her